Show menu

Visoka zmaga velenjskih os v domači dvorani

17. 5. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so odigrali tekmo 7. kroga končnice za prvaka. V domači dvorani so z 32:22 premagali rokometaše Urbanscape Loke.


Poškodbe še vedno pestijo velenjsko ekipo. Tokrat sta se črno-rumenim sicer pridružila Darko Stojnić in Nikola Špelić, manjkali pa so David Miklavčič, Tadej Mazej in Andraž Kete.


Velenjčani so tekmo odprli z dvema odličnima obrambnima akcija. Prva dva zadetka so dosegli iz hitrih protinapadov po obrambi ponovno razpoloženega Emirja Taletovića. Vratar Velenjčanov je v prvih desetih minutah tekme zbral kar šest obramb. Prvič so domači povedli s +2 (3:1), ko je v 7. minuti srečanja zadel Miha Kavčič. Črno-rumeni so svojo prednost še povišali, ko je po desetih minutah igre s črte sedmih metrov za 6:1 zadel Matic Verdinek. Gostje so nato zaigrali bolje v napadu, se Velenjčanom približali že na dva zadetka zaostanka (8:6) a bližje jim domači niso dovolili. Z večjo mero zbranosti v napadu so varovanci Zorana Jovičića svojo prednost do odmora še povišali in na odmor odšli s sedmimi zadetki prednosti (17:10).


V drugem delu so ose nadaljevale z dobro igro. Čvrsta obramba je povzročala težave Škofjeločanom, ki nikakor niso uspeli prihajati do lahkih zadetkov. Za prednost domače ekipe s +9 je s svojim osmim zadetkom v 36. minuti tekme poskrbel Verdinek (21:12). V drugem polčasu so priložnost dobili tudi mlajši igralci. S strpno igro v napadu in veliko mero borbenosti v obrambi so ohranjali prednost. V vratih je za nekaj lepih obramb poskrbel Miljan Vujović, njegovi soigralci pa so na drugi strani izkoriščali priigrane priložnosti. Za končnih 32:22 je v zadnjih sekundah tekme zadel Domen Tajnik.


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

»Današnja tekma je bila za nas težka. Želimo si prvenstvo zaključiti kar najbolje in vsaka zmaga je za nas izjemno pomembna. Pestijo nas poškodbe, manjka nekaj igralcev, ki bi nam s svojo prisotnostjo zagotovo olajšali delo na današnji tekmi. Na koncu smo vseeno zasluženo slavili, sedaj pa nas v naslednjem krogu čaka zahtevno gostovanje pri Koprčanih.«


7. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 17. maj, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA 32:22 (17:10)

GORENJE VELENJE: Taletović 8 obramb, Vujović 4 obrambe, Logar 1 obramba, Grobelnik 1, Haseljić, Tajnik 1Matanović 3, Stojnić 1, Banfro 2, Drobež 2, Verdinek 8, Grmšek, Šiško 2, M. Kavčič 6, A. Kavčič 3.  

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me