Show menu

OSICE: Kadeti po zmagi nad Slovenjgradčani do uvrstitve na F4

13. 5. 2019

Ekipa kadetov je v nedeljo odigrala pomembno tekmo. Velenjčani so gostovali v Slovenj Gradcu, kjer so si z zmago s 25:23 priigrali vstopnico na zaključni turnir najboljše četverice.


V Slovenj Gradcu je bila odigrana tekma, ki je neposredno odločala o tem, katera ekipa se bo uvrstila na zaključni turnir kadetskega državnega prvenstva. Na igrišču se je odvijal derbi v pravem pomenu besede. Trda moška igra na obeh straneh, boj za vsako žogo in kvaliteta same rokometne igre, ki se je ne bi sramovale niti starejše selekcije. Vse skupaj pa so še dodatno popestrili številni navijači, ki so glasno spodbujali vsak svojo ekipo.


Na začetku smo spremljali izenačeno igo gol z gol, v kateri si nobena ekipa ni uspela ustvariti večje prednosti. Zaključek prvega polčasa pa je pripadel domačinom, ki so na odmor odšli s 3 zadetki prednosti (13:10). Velenjčani so odlično začeli v drugem polčasu in si z delnim rezultatom 6:1 priigrali 2 zadetka prednosti (14:16). S trdo in gibljivo obrambo so zelo utrujali domače igralce, v napadu pa so s pametno igro nadzorovali potek srečanja in 5 minut pred koncem povedli z najvišjo razliko 20:23. Priigrano prednost so osice uspešno branile do samega konca in se na koncu zasluženo veselile uvrstitve na zaključni turnir. Uvrstitev na zaključni turnir je plod trdega treninga vseh fantov skozi celotno sezono.


Trener: Marko Oštir

KADETI, 12. maj, 15.15 (Slovenj Gradec):

RK SLOVENJ GRADEC 2011 : RK GORENJE VELENJE 23:25 (13:10)

Mrkonjič, Koren 4, Kamenicki 1, Naglav, Bizjak, Radšel 1, Šmigoc, Hojnik , Lah 4,

Hudovernik 5, Smajlovič 2, Škrobot, Verboten, Stropnik, Ravnikar 4, Mlivič 4.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me