Show menu

Velenjčani do naslova Pokalnih prvakov

12. 5. 2019

Rokometaši Gorenja so v finalu Pokala Slovenije v nedeljo premagali rokmetaše novomeške Krke. Črno-rumeni so slavili s 24:20 in osvojili drugi naslov Pokalnih prvakov v zgodovini kluba.

 

Krka je v tekmo vstopila izjemno odločno. S svojo agresivno obrambo so goste silili v dolge napade. V 8. minuti srečanja je po obrambi Emirja Taletovića za 4:2 in prvo vodstvo velenjskih os s +2 zadel Miha Kavčič. Obramba črno-rumenih je delovala dobro, nekaj nezbranosti se je prikradlo v napad. Spremljali smo izenačeno igro, v 22. minuti srečanja pa so Velenjčani po zadetku Vlade Matanovičaz linije 9 metrov povedli že s štirimi zadetki prednosti (9:5). Krkaši so ob pomoči domačega vratarja držali korak z gostujočimi rokometaši, ki so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti (10:8). 

 

Velenjčani so odlično nadaljevali tudi v drugem delu. Ponovno so povedli s +4, ko je Matic Verdineks svojim četrtim zadetkom v 33. minuti srečanja zadel za 12:8. Domači so s svojo gibljivo obrambo še naprej povzročali nekaj težav v napadu gostujočim rokometašem. Kljub nekaj težavam v napadu pa so Velenjčani s svojo značilno nepopustljivo igro v obrambi držali razliko, ki so jo ustvarili v prvem delu drugega polčasa. V 54. minuti so domači še upali na uspeh, ko je rezultat v Novem mestu kazal 20:18 v korist Velenjčanov. A ti so v zadnje minute vstopili zbrano in s ponovno odločno razpoloženim Taletovićem na čelu tekmo mirno pripeljali do konca. 

 

Z zmago s 24:20 so rokometaši Gorenja Velenja osvojili drugi naslov pokalnih zmagovalcev, prvega so v svojo zbirko pospravili leta 2003.

 

Nagrado za najboljšega strelca turnirja je prejel Matic Verdinek, David Miklavčič pa je bil razglašen za najbolj koristnega igralca zaključnega turnirja.

 

Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»V prvi polčas smo stopili nekoliko zadržano. Vedeli smo, kakšno težo nosi te tekma. Med polčasom smo se zbrali, vedeli smo, da moramo iti na vse ali nič. V drugem polčasu smo odigrali do zadnjih atomov moči in na koncu zasluženo slavili.«

 

Finale Pokala Slovenije, 12. maj, 17.00 (Novo mesto):

KRKA : GORENJE VELENJE 20:24 (8:10)

GORENJE VELENJE: Taletović 10 obramb, Vujović 1 obramba, Logar, Grobelnik, Haseljić 1, Tajnik 3, Matanović 3, Miklavičič 2, Banfro, Drobež, Verdinek 7, Grmšek, Šiško, M.Kavčič 6, A.Kavčič 2, Kete. 

 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me