Show menu

V polfinalu Velenjčani pretrd oreh za Celjane

11. 5. 2019

Oslabljena ekipa Gorenja Velenja je v soboto odigrala polfinalno tekmo Pokala Slovenije. Velenjski rokometaši so z 29:27 premagali ekipo Celja Pivovarne Laško.


Na tekmi polfinala Pokala Slovenije Velenjčani niso nastopili v popolni postavi. V ekipi iz Velenja so manjkali že dlje časa odsotni Nikola Špelić, Darko Stojnić in Tadej Mazej, v Novem mestu pa tokrat ni bilo tudi Vida Levca. V ekipo je zato trener Zoran Jovičić vpoklical rokometaše mladinske selekcije velenjskega kluba.


Od prve minute srečanja je bilo jasno, da so črno-rumeni v tekmo vstopili visoko motivirani. Za 1:0 je v 1. minuti srečanja zadel Aleks Kavčič. Prvih deset minut srečanja smo v novomeški dvorani Marof spremljali izenačen obračun nato pa so velenjske ose prestavile v višjo prestavo. Matic Verdinek je v 11. minuti srečanja dosegel svoj tretji od skupno devetih zadetkov in rezultat na semaforju je kazal 4:3 v korist Velenjčanov. Odlično obrambo rokometašev Gorenja Velenja je ponovno krasila borbenost, v vratih pa jo je z izjemno predstavo dopolnjeval Emir Taletović. Po zadetku Davida Miklavčiča so ose v 15. minuti vodile s +3 (8:5), osem minut kasneje, po zadetku Vlade Matanovića, pa že s +6 (14:8). Najvišjo prednost prvega polčasa so imeli rokometaši iz Šaleške doline štiri minute pred iztekom časa v prvem delu, ko je za 16:9 zadel Andraž Kete.


V drugem delu je prvi napad pripadel celjski ekipi, ki pa ga ni izkoristila. S svojo že deseto obrambo, se je ponovno izkazal Taletović. Velenjčani so svojo dobro igro iz prvega polčasa prenesli v drugega in le še višali svojo prednost. V 37. minuti je za najvišje vodstvo črno-rumenih na tekmi, vodstvo s +8 (22:14), dosegel Matanović. Sledile so boljše minute Celjanov, ki so z zbrano igro v napadu boljše izkoriščali svoje priložnosti. Petnajst minut pred koncem so se približali na pet zadetkov zaostanka (22:17). Prednost velenjskih os se je počasi topila, v napadu se je pojavilo nekaj napak. A rokometaši Gorenja Velenja so bili dovolj zbrani in na koncu slavili z 29:27.


Z zmago so si Velenjčani priigrali mesto v finalu Pokala Slovenije, ki bo na sporedu jutri ob 17.00. Pomerili se bodo z zmagovalcem tekme med MRK Krka in RK SVIŠ Ivančna Gorica.


Andraž Kete, rokometaš Gorenja Velenja:

»Danes smo odigrali izjemen prvi polčas. V drugem smo nadaljevali z odlično igro in tekmo dokaj mirno pripeljali do konca. V zaključku tekme se nam je zagotovo poznala utrujenost, vseeno smo danes igrali z majhnim številom igralcev. Zasluženo nas jutri čaka finale, ki ga bomo zagotovo ponovno igrali maksimalno.«


Polfinale Pokala Slovenije, 11. maj, 17.00 (Novo Mesto):

GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:27 (18:12)

GORENJE VELENJE: Taletović 14 obramb, Vujović, Logar, Grobelnik 1, Haseljić 2, Tajnik Matanović 3, Miklavčič 4, Banfro, Drobež, Verdinek 9, Grmšek, Šiško, M. Kavčič 1, A. Kavčič 4, Kete 5.  

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me