Show menu

Velenjski rokometaši v Mariboru do dveh točk

4. 5. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja se iz Maribora vračajo z zmago. Na tekmi 6. kroga končnice za prvaka so z 28:22 premagali rokometaše Maribor Branika.


V ekipi črno-rumenih so manjkali poškodovani Tadej Mazej, Darko Stojnić in Nikola Špelić. Namesto te trojice so se ekipi pridružili mladi Jernej Drobež, Urban Starc in Tilen Grobelnik.


V tekmo so velenjski rokometaši vstopili zadržano. Prvi zadetek za Velenjčane je v 5. minuti srečanja dosegel Matic Verdinek. Gibljiva obramba domačih rokometašev je gostom povzročala nemalo težav v napadu. Črno-rumeni so bili brez rešitev v napadu in Mariborčani so v 10. minuti srečanja vodili s +2 (5:3), štiri minute kasneje že s +4 (7:3). Po peti obrambi Emirja Taletovića v vratih Gorenja Velenja so se prebudili tudi njegovi soigralci. Z boljšo igro v napadu in manj napakami v napadu so se gostujoči rokometaši uspeli približati vijoličastim in v 29. minuti prvič na tekmi tudi povedli (10:11). Varovanci Zorana Jovičića so se na odmor odpravili z dvema zadetkoma prednosti (10:12).


Že v prvih minutah nadaljevanja so rokometaši iz Šaleške doline svojo prednost še povečali. Za vodstvo s +4 (10:14) je v 33. minuti srečanja poskrbel Aleks Kavčič. Mariborčani so držali korak z rokometaši Gorenja Velenja, a na manj kot dva zadetka zaostanka se jim ni uspelo približati. S čvrsto obrambo in boljšo realizacijo v napadu so velenjske ose tekmo mirno pripeljale do konca. V 56. minuti srečanja je Miha Kavčič zadel za 24:20, nato pa so črno-rumeni svojo prednost le še višali. V zadnji minuti srečanja je Verdinek zadel za +7 (28:21), ekipi pa sta se na koncu razšli pri rezultatu 28:22.


Z zmago v Mariboru ostajajo rokometaši iz Velenja na drugem mestu prvenstvene lestvice. Najboljši strelec v velenjski ekipi je bil s sedmimi zadetki Verdinek, šest jih je dodal Miha Kavčič. Taletović je ustavil 15 strelov.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Prve minute srečanja res niso bile najboljše, lahko bi rekel, da smo bili nekoliko neogreti. Ko smo dosegli tisto pravo temperaturo je igra stekla. V drugem polčasu smo prikazali dobro igro v obrambi, s Taletovićem na čelu, v napadu pa smo igrali disciplinirano ter na koncu zasluženo zmagali.«


6. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 4. maj, 18.00 (Maribor):

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 22:28 (10:12)

GORENJE VELENJE: Taletović 15 obramb, Vujović, Logar, Grobelnik, Haseljić 3, TajnikMatanović 3, Levc, Starc, Miklavčič 3, Banfro, Drobež, Verdinek 7, M. Kavčič 6, A. Kavčič 5, Kete 1.  

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me