Show menu

Ose v soboto gostujejo v Mariboru

3. 5. 2019

Velenjske rokometaše v soboto čaka novo gostovanje. Na tekmi 6. kroga končnice za prvaka se bodo ob 18.00 v mariborski dvorani Tabor pomerili z ekipo Maribor Branika.


Rokometaši Gorenja Velenja so v končnici za prvaka zabeležili štiri zmage, na zadnji tekmi pa morali premoč priznati Celjanom. Sedaj jih čaka novo zahtevno gostovanje, varovanci Zorana Jovičića se odpravljajo v štajersko prestolnico. Rokometaši Maribor Branika, ki se trenutno nahajajo na četrtem mestu prvenstvene lestvice, so na zadnji tekmi doma izgubili proti Ribničanom.


Čeprav za tretjeuvrščeno ekipo Rika Ribnice vijolični zaostajajo že z enajstimi točkami, pa se za končno četrto mesto le s točno prednosti še vedno odprto borijo z rokometaši Kopra. Na drugi strani je tudi za Velenjčane, ki imajo točko prednosti pred ekipo iz Ribnice, pomembna prav vsaka tekma. Z zmago bi črno-rumeni obdržali drugo mesto, na katerem se trenutno nahajajo.


Tekma v Mariboru je na sporedu ob 18.00, prenos pa si bo mogoče ogledati na programu Sportklub1. 


Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»Kot vemo, se je naš zadnji obračun z Mariborčani v njihovi domači dvorani odločil v zadnji minuti srečanja, zato pričakujemo težek izziv. Vemo, kako igrajo in na kaj moramo biti pozorni ter kako na to odgovoriti. Mi se bomo borili od prve do zadnje minute, saj je v borbi za ohranitev drugega mesta za nas pomembna prav vsaka točka.«


6. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 4. maj, 18.00 (Maribor):

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me