Show menu

V polni Rdeči dvorani tokrat slavili Celjani

27. 4. 2019

V soboto sta prvi dve ekipi prvenstva odigrali tekmo 5. kroga končnice za prvaka. V domači dvorani so morali rokometaši Gorenja Velenja priznati premoč gostom iz Celja, ti so slavili s 30:27.


Velenjska ekipa na šaleško-savinjskem derbiju ni nastopila v popolni postavi. Manjkal je že dlje časa odsotni Nikola Špelić, v ekipi Zorana Jovičića pa sta manjkala tudi poškodovana Tadej Mazej in Darko Stojnić.


S sredine so prvi krenili gostujoči rokometaši. Že od prvega sodnikovega žvižga je bilo jasno, da sta obe ekipi v tekmo vstopili visoko motivirani.Vlado Matanović je iz hitrega protinapada zadel za prvo vodstvo domačih z 1:0. Velenjčani so v napadu delovali dobro, a je bil v vratih razpoloženi vratar Celja, ki je preprečil velenjskim rokometašem uspešne zaključke. Tudi med vratnicama domače ekipe se je dobro znašel Emir Taletović, ki je zaustavljal strele celjske ekipe. V 10. minuti srečanja so črno-rumeni zaostajali s 4:6, nato pa so z delnim izidom 3:0 ponovno povedli z zadetkom prednosti. V 13. minuti je za 7:6 zadel Matanović. Sledile so minute rokometašev Celja Pivovarne Laško, ki so zaigrali bolje v obrambi in z nekaj sreče uspešno ulovili vse odbite žoge po obrambah domačega vratarja. Rokometaši Gorenja Velenja, ki so dve minut pred koncem prvega dela zaostajali za štiri zadetke (12:16), so dosegli dvakrat zapored uspešno zaključili svoj napad in ob polčasu je rezultat v velenjski dvorani kazal 14:16.


V drugem delu je dobro delo svojega kolega v vratih gostov nadaljeval gostujoči vratar. Gibljiva in čvrsta domača obramba je gostom iz Celja povzročala nekaj težav in v 38. minuti srečanja, po zadetku Vida Levca, so se velenjske ose gostujočim rokometašem približale na zadetek zaostanka (18:19). Velenjčanom je v naslednjih minutah uspelo držati korak z gosti, nato pa so se v igro v napadu črno-rumenih prikradle napake in ti so imeli veliko težav pri zaključnih strelih. Domen Tajnik je po tretjem zaporednem zadetku s črte sedmih metrov v 50. minuti srečanja zadel za 22:25. Po ukradeni žogi in zadetku Matica Verdinka so ose osem minut pred koncem zaostajale za dva zadetka (24:26), a bližje jim Celjani niso dovolili. Na koncu so s 30:27 v Rdeči dvorani slavili rokometaši Celja Pivovarne Laško.


Najboljši strelec domačih je bil Verdinek, ki je zadel sedemkrat, pet zadetkov je dosegel Tajnik. Vratar Taletović je tokrat zbral petnajst obramb.


Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:

»Pozna se, da imamo krajšo klop, nenazadnje pa se poznajo tudi poškodbe, ki so nas doletele ravno dan, dva pred tekmo. Na koncu nam zmanjka moči, nimamo dovolj menjav. Tudi sreče nismo imeli, skoraj vse odbite žoge so na koncu pristale v rokah Celjanov. Mi gremo naprej, konec koncev še nič ni odločeno in čaka naš še težkih nekaj tekem.«


David Razgor, rokometaš Gorenja Velenja:

»Mi smo v tekmo odšli z miselnostjo, da bodo Velenjčani nudili odpor, kakršnega so na koncu tudi nudili. Kljub temu, da v ekipi ni vseh igralcev, so se dobro upirali. Mi smo se odločili, da bomo poskušali igrati z več rotacijami, kar nam je uspevalo. V pomembnih trenutkih smo povedli in razliko tudi držali. Velenjčani s svojo krajšo klopjo niso uspeli držati koraka z nami v kriznih trenutkih in na koncu dve točki odhajata z nami v Celje.«


5. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 27. april, 20.15 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 27:30 (14:16)

GORENJE VELENJE: Taletović 15 obramb, Vujović, Logar, Grobelnik, Haseljić, Tajnik 5Matanović 3, Levc 1, Starc, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 7, M. Kavčič 4, A. Kavčič 4, Kete 2.  

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me