Show menu

Velenjčani do zanesljive zmage v Ribnici

20. 4. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so v soboto gostovali pri tretjeuvrščeni Ribnici. Ob glasni podpori gostujočih navijačev, Šaleških graščakov, so velenjski rokometaši slavili z 28:22.


V prvih minutah ekipa iz Velenja ni delovala najbolj suvereno, a so nekoliko slabše začeli tudi domači rokometaši, tako da smo v Ribnici spremljali izenačen obračun. V začetnih minutah je pri gostih izstopal kapetan David Miklavčič, ki je kljub nekoliko slabši igri v napadu svoje ekipe Velenjčane držal v igri. V 10. minuti srečanja se je prebudila obramba gostov, ki je z vratarjem Emirjem Taletovićem na čelu delovala čvrsto in agresivno ter s tem povzročala težave domačim rokometašem. V 13. minuti srečanja je po obrambi Taletovića za prednost Velenjčanov s +3 (8:5) s svojim prvim, od skupaj sedmih zadetkov, poskrbel Aleks Kavčič. Rokometaši iz Šaleške doline so deset minut ohranjali prednost, nato pa so se domači v 23. minuti uspeli približati na zadetek zaostanka. Bližje jim velenjske ose niso dovolile in na odmor so varovanci Zorana Jovičića odšli s tremi zadetki prednosti (13:10).


Ob glasno podpori najbolj zvestih navijačev, Šaleških graščakov, je velenjska ekipa z dobro igro nadaljevala tudi v drugem delu. S sredine so drugi polčas začeli domači rokometaši, a jim je načrte, da se približajo velenjskim osam, prekrižal Taletović. Po njegovi obrambi je na drugi strani iz protinapada za 14:10 zadel Matic Verdinek. Ribničani v nadaljevanju niso uspeli držati koraka z gostujočimi rokometaši. Za prvo vodstvo na tekmi s +5 (18:13) je v 37. minuti srečanja poskrbel Miklavčič, dve minuti kasneje je prednost velenjske ekipe na +7 z zadetkom iz protinapada povišal Ibrahim Haseljić (20:13). Padec v igri Ribnice je gostujoči ekipi omogočil, da je uspela svojo prednost še nekoliko povišati. Dobrih deset minut pred koncem tekme so črno-rumeni v ribniški dvorani vodili že z osmimi zadetki prednosti (23:15). Visoka razlika je bila dovolj, da so rokometaši Gorenja Velenja mirno pripeljali tekmo do konca in zmagali s 28:22.


Z vsak po sedmimi zadetki sta bila pri Velenjčanih najboljša Verdinek in Kavčič Aleks, Taletović je zbral 18 obramb.


Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:

»Nikakor ne morem trditi, da je bila današnja tekma lahka tekma. Celotnih 60 minut smo držali svoj tempo in jim v drugem polčasu nismo pustili, da se nam približajo. Če bi malce popustili bi namreč tvegali, da bi se nam domači približali. Dobro smo se pripravili na to tekmo, na igrišču pustili svoj maksimum in zasluženo se iz Ribnice vračamo z novima dvema točkama.«


4. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 20. april, 17.00 (Ribnica):

GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA 28:22 (13:10)

GORENJE VELENJE: Taletović 18 obramb, Vujović 1 obramba, Komar, Mazej, Haseljić 1, Tajnik 3Matanović, Levc 1, Stojnić, Miklavčič 6, Banfro, Verdinek 7, M. Kavčič 2, A. Kavčič 7, Kete 1.  

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me