Show menu

Rokometaši Gorenja Velenja ekipa leta v Mestni občini Velenje

15. 4. 2019

V ponedeljek je v Velenju potekala tradicionalna podelitev priznanj najboljšim športnikom preteklega leta. Na podelitvi je Rokometni klub Gorenje Velenje prejel kar štiri priznanja.


Športna zveza Velenje vsako leto pripravi prireditev, na kateri se pokloni vsem športnicam in športnikom velenjske občine. Priznanja, ki se podeljujejo za preteklo leto, so tudi letos prejeli rokometaši Gorenja Velenja.


Prvo priznanje so si za poseben dosežek športne ekipe prislužili mladinci kluba iz Šaleške doline. Varovanci trenerja Klemna Luzarja v sezoni 2016/2017 igrali v 2. mladinski ligi ter se v isti sezoni vrnili nazaj med najboljše. Tam so v lanski sezoni z odličnimi igrami osvojili 2. mesto v državi in si s tem prislužili posebno priznanje.


Tadej Mazej je lansko poletje z mladinsko reprezentanco Slovenije postal evropski prvak. Mladi Velenjčan je prejel priznanje skupaj s preostalimi nadarjenimi posamezniki iz velenjske občine.

Kar nekaj klubov iz Velenja je lansko leto obeležilo obletnice obstoja. Med njimi je tudi Rokometni klub Gorenje Velenje, ki je v letu 2018 praznoval 60 let obstoja. Priznanje ob tem posebnem jubileju je na odru prevzel direktor kluba, Janez Gams.


Ponovno pa je v kategoriji najboljše ekipe leta 2018 v Mestni občini Velenje zmagala članska ekipa velenjskega kluba. Ekipa Gorenja Velenja si je to priznanje prislužila z igranjem elitne Lige prvakov, SEHA lige ter osvojenim 3. mestom v domačem prvenstvu v lanski sezoni.


Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me