Show menu

OSICE: Kadeti slavili v Dobovi, mlajši dečki A in B do zmag v domači dvorani

13. 4. 2019

Kadeti so v petek gostovali v Dobov, selekciji mlajših dečkov A in B pa sta svoji tekmi polfinalnih skupin odigrali v soboto odigrali v domači dvorani. Vse tri selekcije so se veselile zmage.

Mlajši dečki B

Fantje iz selekcije mlajših dečkov B so odigrali predzadnjo tekmo polfinalne skupine proti rokometašem RD Herz Šmartno. Tekmo so osice začele malce slabše, saj so se fantje zavedali, da je tekma pomemben korak na poti do uvrstitve na finalni turnir. Črno-rumeni so v napadu delovali dobro, pot žoge do gola pa so ustavljale vratnice ali pa zelo razpoložen gostujoči vratar. V drugem polčasu so Velenjčani zaigrali bolje tudi v obrambi in povedli s petimi zadetki prednosti ter na koncu slavili z 18:11. Priložnost za igro so dobili vsi fantje, ki so se skupaj po tekmi veselili uvrstitve na zaključni turnir.


Trener: Miha Dobnik

MLAJŠI DEČKI B, 13. april, 10.00 (Rdeča dvorana):

RK GORENJE VELENJE : RD HERZ ŠMARTNO 18:11 (9:7)

Rednjak, Guček 4, Oštir, B. Ajšić, O. Ajšić 3, Lah 2, Sobota, Laznik 2, Pajk 2, Supić, Ucovnik, Šerc 1, Špital, Jaklin 2, Glinšek 4.

Mlajši dečki A

Zadnja polfinalna tekma mlajših dečkov B ni odločala o ničemer, tako da so dobili priložnost za igro že od prve minute igralci, ki so do sedaj igrali nekoliko manj. Z odločno igro v obrambi in zbranimi zaključki v napadu so si osice hitro priigrale prednost. V 10. minuti je bilo na semaforju 7:1. V nadaljevanju so začeli zadevati tudi gostje, polčas se je tako končal z rezultatom 11:7. V drugem polčasu je bila spet ključna obramba. Na črti 6m je blestel domači krožni napadalec Lovro Pečečnik, ki je zadel petkrat. Zaslužena zmaga z devetimi zadetki prednost je ostala v domači Rdeči dvorani. Mlajši dečki A so tekme v polfinalni skupini zaključili z maksimalnim izkupičkom točk, ter si priigrali mesto na zaključnem turnirju.


Trener: Jaka Hrast

MLAJŠI DEČKI A, 13. april, 11.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : MRD DOBOVA 20:11 (11:7)

Podvratnik 11 obramb; Sebanc 1, Štruc 3, Plešnik 2, Novak 1, Dragič, Kalan 2, Prapotnik 2, Šeliga 1, Borovnik 3, Pečečnik 5.

Kadeti

Velenjski kadeti se s težkega gostovanja v Dobovi vračajo z novima dvema točkama. Velenjčani so se od samega začetka zavedali, da tekma ne bo lahka in da jim lahko samo maksimalna igra od samega začetka prinese novo zmago. Z agresivno in gibljivo igro v obrambi so domačinom preprečevali neovirane strele z razdalje, z organizirano igro v napadu pa so spretno izigravali obrambo ekipi Dobove. Na začetku tekme si nobena ekipa ni uspela priigrati večje prednosti. V končnici prvega polčasa so si Velenjčani nato priigrali tri zadetke prednosti in polčas dobili z 12:9.  Drugi polčas se je odvijal podobno kot prvi. S pametno in požrtvovalno igro so osice ves čas nadzorovale potek tekme ter jo varno pripeljale do konca in se veselile nove zmage.


Trener: Marko Oštir

KADETI, 12. april, 17.00 (Dobova):

MRD DOBOVA : RK GORENJE VELENJE 22:25 (9:12)

Mrkaljevič, Koren 3, Kamenicki, Naglav, Hojnik, Radšel, Šmigoc, Pandol, Mrkonjič 4, Hudovernik 3, Smajlovič 1, Škrobot 1, Verboten, Stropnik, Ravnikar 9, Mlivič 4.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me