Show menu

Pet velenjskih os na reprezentančnih akcijah

12. 4. 2019

Drugi teden aprila je rezerviran za reprezentančne akcije državnih izbranih vrst. Tokrat se je reprezentančnih priprav udeležilo pet velenjskih igralcev.


Slovenska reprezentanca se je v začetku tedna zbrala v Zrečah, kjer so rokometaši pričeli s pripravami na kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo prihodnje leto. Del ekipe je tudi najboljši strelec ekipe Gorenja Velenja in daleč najboljši strelec državnega prvenstva, Matic Verdinek. Na aprilskih tekmah kvalifikacij tega tekmovanja četa selektorja Veselina Vujovića meri moči z Nizozemci. Prva tekma je bila na sporedu v četrtek, ko so Slovenci na Nizozemskem slavili s 27:26, Verdinek pa je dosegel štiri zadetke. Domača tekma slovenske rokometaše čaka v nedeljo ob 17.00 v celjskem Zlatorogu.


Na pripravah članske izbrane vrste Bosne in Hercegovine je tudi mladi Ibrahim Haseljić. Za uvrstitev na EP 2020 Haseljić in soigralci tokrat igrajo s Finci. Prvo tekmo so prav tako odigrali v četrtek, od Fincev so bili v gosteh boljši s 30:26. Mladi igralec Gorenja Velenja je na tekmi dosegel en zadetek.


V Velenju te dni v sklopu reprezentančnih priprav trenirajo tudi mladinski evropski prvaki. Del mladinske ekipe, ki jo letos poleti čaka tudi svetovno prvenstvo, so trije velenjski rokometaši. Filip Banfro, Tadej Mazej in Miha Kavčič se s soigralci pripravljajo v velenjski Rdeči dvorani, sicer pa za razliko od članskih izbranih vrst v tem pripravljalnem ciklusu mladinci ne bodo odigrali nobene tekme.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me