Show menu

Velenjske ose nadaljujejo zmagovalni niz

7. 4. 2019

Rokometaši iz Velenja so v nedeljo odigrali tekmo 3. kroga končnice za prvaka. Ob izjemni podpori domačih navijačev so z 28:21 premagali Koprčane in sedaj s točko naskoka pred tretjeuvrščenimi Ribničani zasedajo 2. mesto prvenstvene lestvice.


V začetnih minutah srečanja smo v velenjski dvorani spremljali izenačen boj. Obe ekipi sta v obrambi igrali izredno čvrsto, na drugi strani pa so imeli oboji nekaj več težav v napadu. Za vodstvo domačih z 1:0 je v 2. minuti srečanja zadel Andraž Kete. Velenjčani so le s težavo prihajali do zaključnih strelov in gostje so v 10. minuti izenačili na 2:2. Po slabšem začetku so se velenjske ose nato prebudile in po obrambi ponovno odličnega Emirja Taletovića ter štirih zaporednih zadetkih prvič na tekmi povedle s +4 (6:2). Koprčani so držali korak z domačo ekipo, se po polovici igre v prvem delu približali na dva zadetka zaostanka (7:5) a bližje jim varovanci Zorana Jovičića niso dovolili. V 24. minuti srečanja je kapetan Velenjčanov David Miklavčič s svojim tretjim zadetkom poskrbel za vodstvo domačih s +6 (11:5). Svojo prednost so rokometaši Gorenja Velenja do odmora še povečali, Vlado Matanović je ob koncu prvega dela zadel za 15:8.


V drugem delu so velenjske ose nadaljevale z dobro igro. Borbena obramba domačih je Koprčane silila v napake in ti so le s težavo dosegali zadetke. Po ukradeni žogi ter zadetku iz protinapada je Matic Verdinek v 38. minuti zadel za 19:10. Gostje iz Kopra niso uspeli držati koraka z domačimi rokometaši in Velenjčani so v 45. minuti tekme v domači dvorani po zadetku Ibrahima Haseljića vodili že s +11 (24:13). Tekmo so na strani domače ekipe igrišču zaključili mladi igralci, nosilci velenjske igre so si prislužili nekaj počitka. Koprčani so pet minut pred koncem nekoliko omilili svoj zaostanek (26:18), a sta Filip Banfro in Haseljić s svojima zadetkoma ponovno poskrbela za vodstvo domače ekipe s +10 (28:18). V zadnji minuti srečanja se je z izjemnima obrambama v vratih izkazal Miljan Vujović in domači rokometaši so v Rdeči dvorani slavili z 28:21.


Najbolj razpoložen pri domačih je bil Verdinek, zadel je sedemkrat. Vratarja Taletović in Vujović sta skupaj zbrala 15 obramb.


Z zmago so Velenjčani, po neodločenem rezultatu na tekmi Ribničanov in Celjanov, ohranili pozicijo 2. ekipe na lestvici. Pred rokometaši Rika Ribnica imajo velenjske ose točko prednosti. V slovenskem prvenstvu je sedaj čas za premor, naslednji izziv Velenjčane tako čaka 20. aprila, ko rokometaši iz Šaleške doline gostujejo v Ribnici.


Miljan Vujović, vratar Gorenja Velenja:

»Poznali smo igro Kopra in na njih smo se dobro pripravili. Odigrali smo odlično v obrambi, tudi v napadu smo z izjemo nekaj napak delovali dobro. Lahko bi rekel, da smo pričakovali večji odpor Koprčanov, smo pa na koncu zasluženo slavili. Pred nami je manjši odmor, nato pa težko gostovanje v Ribnici.«


3. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 7. april, 18.15 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : KOPER 2013 28:21 (15:8)

GORENJE VELENJE: Taletović 11 obramb, Vujović 4 obrambe, Logar, Mazej 1, Haseljić 3, Tajnik 2Matanović 3, Levc, Stojnić, Miklavčič 4, Banfro 1, Drobež, Verdinek 7, M. Kavčič 3, A. Kavčič 3, Kete 1.  

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me