Show menu

Visoka zmaga črno-rumenih v Škofji Loki

30. 3. 2019

Velenjski rokometaši so v soboto odigrali tekmo 2. kroga končnice za prvaka. Nemočni Škofjeločani so morali Velenjčanom priznati premoč, na gostovanju so ose slavile z visokih 29:13.


Prvih pet minut rokometaši Gorenja Velenja na igrišču niso delovali suvereno. Domači rokometaši so povedli z 2:0, zaključke Velenjčanov pa je uspešno zaustavljal domači vratar. Po začetnem krču so se velenjski rokometaši prebudili, začeli kazati čvrsto obrambo, kot smo je od črno-rumenih vajeni, bolje pa so zaigrali tudi v napadu. Prvi zadetek za ose je v 5. minuti srečanja dosegel Miha Kavčič, sledil pa je delni izid gostov 10:0. Odlična obramba črno-rumenih je škofjeloške rokometaše silila v napake in varovanci Zorana Jovičića so prihajali do lahkih zadetkov. Iz hitrega protinapada je Matic Verdinek v 10. minuti zadel za vodstvo s +3 (5:2), to pa se je do 19. minute le še višalo. Po obrambi ponovno odlično razpoloženega Emirja Taletovića n zadetku Andraža Keteja, so rokometaši Gorenja Velenja tako vodili že z 10:2. Na odmor so Velenjčani odšli z devetimi zadetki prednosti (14:5).


V drugem delu so domači sicer zaigrali nekoliko bolje v napadu, a do presenečenja ni prišlo. Ibrahim Haseljić je s svojim drugim zadetkom v 39. minuti poskrbel za vodstvo s +11 (20:9). Rokometaši Urbanscape Loke so bili nemočni, tako v napadu kot v obrambi. Velenjski rokometaši kljub visokemu vodstvu niso popuščali in po obrambi Miljana Vujovića v 55. minuti je Tadej Mazej zadel za najvišje vodstvo Velenjčanov, vodstvo s +17 (28:11). Rokometaši iz Šaleške doline so se na koncu veselili zmage z 29:13.


Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:

"Danes smo prikazali zelo dobro igro s čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi. Nismo izkoristili nekaj čistih priložnosti, a smo bili vseeno s svojo igro enostavno premočan nasprotnik za Škofjeločane. Zasluženo se v Velenje vračamo z 2 točkama in sedaj se lahko pričnemo pripravljati na Koper. Gre za težkega nasprotnika ampak s takšno igro, kot smo jo pokazali danes, se nimamo česa bati. "


2. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 30. marec, 20.30 (Škofja Loka):

URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE 5:14 (13:29)

GORENJE VELENJE:Taletović 15 obramb, Vujović 3 obrambe, Logar, Mazej 3, Haseljić 4, Tajnik, Matanović 1, Levc 1, Stojnić, Miklavčič 2, Banfro, Drobež, Verdinek 5, M. Kavčič 5, A. Kavčič 3, Kete 3.  

Prijavi se na e-novice

Prijavi se