Show menu

Velenjski rokometaši to soboto gostujejo v Škofji Loki

28. 3. 2019

Pred velenjskimi rokometaši je druga tekma končnice za prvaka. Varovanci Zorana Jovičića se v soboto odpravljajo na gostovanje k ekipi Urbanscape Loke.


Rokometaši Gorenja Velenja so si s svojimi predstavami v rednem delu sezone Lige NLB priigrali 2. mesto na lestvici. Na prvi tekmi končnice za prvaka so v domači dvorani zabeležili zmago nad rokometaši Maribor Branika (28:22), sedaj pa je pred njimi zahtevno gostovanje. Na tekmi 2. kroga končnice črno-rumeni gostujejo v Škofji Loki.


Velenjčani in Škofjeločani so se letos srečali trikrat, dvakrat v domačem prvenstvu in enkrat na tekmi Pokala Slovenije. Na vseh treh srečanji so bili na koncu boljši rokometaši Gorenja Velenja. V rednem delu sezone so morali Škofjeločani doma priznati premoč gostom iz Velenja, bilo je 23:30. Ekipi sta se nato srečali v Velenju, takrat so se domači rokometaši z zmago s 33:27 uvrstili v 1/8 finala Pokala Slovenije. Nato je sledil še en obračun v velenjski Rdeči dvorani, črno-rumeni so na tekmi 19. kroga Lige NLB slavili z 32:23.


Ponovno srečanje velenjskih os in rokometašev Urbanscape Loke je na sporedu to soboto ob 20.30 v dvorani Poden, prenos pa si bo mogoče ogledati tudi na programu Sportklub.


Miha Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Zagotovo pričakujemo težko tekmo in morali bomo ostati zbrani vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Škofjeločani zagotovo odhajajo v tekmo sproščeni, saj nimajo kaj izgubiti. Mi pa bomo ponovno morali prikazati izredno dobro igro, če želimo na tem vedno neugodnem terenu zmagati in nazaj v Velenje prinesti dve točki.«


2. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 30. marec, 20.30 (dvorana Poden, Škofja Loka):

URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE


Prijavi se na e-novice

Prijavi se