Show menu

Na prvi tekmi končnice slavile velenjske ose

22. 3. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so v petek odigrali prvo tekmo končnice za prvaka. V domači dvorani so gostili četrtouvrščene Mariborčane, ki so morali premoč priznati domačim rokometašem. Velenjčani so na koncu slavili z 28:22.


V domačem taboru sta manjkala Darko Stojnić in Nikola Špelić. Prvi se bo ekipi kmalu pridružil po poškodbi gležnja, poškodba Špelića pa je blažje narave. Namesto njiju sta se ekipi črno-rumenih pridružila mlada Jernej Drobež in Peter Šiško.


Prvi so sredine igrišča krenili Mariborčani, a niso bili uspešni. V 7. minuti srečanja je s črte sedmih metrov za vodstvo domačih s +2 (3:1) zadel Matic Verdinek. Obrambi na obeh straneh sta bili že od prve minute izjemno gibljivi, več težav pa sta zato obe ekipi imeli v napadu. Domači si v začetnih minutah nikakor niso uspeli priigrati večje razlike. Sredi prvega polčasa so nato velenjski rokometaši začeli kazati boljši igro v napadu. Z delnim izidom 3:0 so v 15. minuti srečanja po zadetku Vlade Matanovića prvič na tekmi vodili s +4 (9:5). Obramba domačih je rokometaše Maribora silila v napake in ti nikakor niso uspeli dosegati lahkih zadetkov. Rokometaši Gorenja Velenja so nadaljevali z odlično igro v napadu ter obrambi, ki jo je dopolnjeval ponovno dobro razpoloženi vratar, Emir Taletović. Na odmor sta se ekipi odpravili pri rezultatu 17:12.


Že takoj ob začetku drugega dela so črno-rumeni povečali svojo prednost na +6, za 18:12 je zadel Ibrahim Haseljić. V prvem delu drugega polčasa je domačo ekipo krasila dobra igra. Za najvišje vodstvo domačih s +8 (22:14) je po osmi obrambi Taletovića v 43. minuti poskrbel Miha Kavčič. Nato pa so se prebudili gostujoči rokometaši. V obrambi so ponovno zaigrali izredno čvrsto in temu dodali še bolj iznajdljiv napad. Počasi so se približevali rokometašem Gorenja Velenja in pet minut pred koncem tekme je bil rezultat v velenjski dvorani 24:22.  Domači jim niso pustili bližje in po štirih zaporednih zadetkih so Velenjčani na koncu slavili z 28:22.


Najboljši strelec domače ekipe je bil s sedmimi zadetki Aleks Kavčič, šest jih je prispeval Matanović. Taletović je na koncu zbral petnajst obramb.


 Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Čeprav smo vmes že imeli lepo prednost so Mariborčani dokazali, da so kvalitetna ekipa z dobrimi posamezniki. V drugem delu smo se skoraj ujeli v past, a smo ostali zbrani in dve točki sta zasluženo ostali doma.«


1. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 22. marec, 20.15 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK 17:12 (28:22)

GORENJE VELENJE: Taletović 15 obramb, Vujović, Logar, Mazej, Haseljić 4,

Matanović 6, Levc 2, Miklavčič 2, Banfro, Drobež, Verdinek 4, Šiško, M. Kavčič 2, A. Kavčič 7, Kete 1.  

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me