Show menu

Rokometaši Gorenja Velenja s tekmami končnice začenjajo doma

20. 3. 2019

Velenjčani začenjajo z boji v končnici za prvaka. Velenjski rokometaši, ki po rednem delu zasedajo 2. mesto, bodo v petek ob 20.15 v domači dvorani gostili rokometaše Maribor Branika.


V rednem delu Lige NLB so na obeh tekmah slavili varovanci Zorana Jovičića. Na prvem srečanju novembra lani so bile velenjske ose boljše z 32:26, na drugi tekmi pa so gostom iz Šaleške doline domači rokometaši v mariborskem Taboru morali priznati premoč, bilo je 20:21. Rokometaši Maribor Branika v končnico vstopajo kot 4. ekipa prvenstva. Na 22 tekmah so slavili dvanajstkrat, štirikrat so si točke z nasprotnikom razdelili, premoč pa so tekmecem morali priznati šestkrat. Najboljši strelec ekipe vijoličnih je s 66 zadetki desni zunanji, Andris Celminš.


Velenjska ekipa se lahko pohvali s prvim strelcem rednega dela. S kar 164 zadetki se na vrhu lestvice nahaja Matic Verdinek.


Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»Začenjamo s tekmami v končnici za prvaka. Pred nami so same izjemno težke tekme, že v prvem krogu v goste prihaja ekipa iz Maribora. Z njimi smo se srečali dvakrat in obakrat slavili, a to nikakor ne pomeni, da nas čaka lahka tekma. Jasno je, da bodo naredili vse, da nas premagajo. Mi se na to tekmo, kot na vsako do sedaj, pripravljamo s polno paro in upamo, da prvi dve točki končnice ostaneta doma.«


1. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 22. marec, 20.15 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK

Prijavi se na e-novice

Prijavi se