Show menu

V Ivančno Gorico na zadnjo tekmo rednega dela prvenstva

15. 3. 2019

Redni del državnega prvenstva se bliža koncu. Velenjski rokometaši v zadnjem krogu Lige NLB to soboto ob 19.00 gostujejo pri SVIŠu iz Ivančne Gorice.


Pred rokometaši Gorenja Velenja je še zadnja tekma rednega dela državnega prvenstva. Varovanci Zorana Jovičića so na dosedanjih tekmah zabeležili petnajst zmag, štiri poraze, dvakrat pa so si točke s tekmeci razdelili. Velenjčani trenutno zasedajo tretje mesto na lestvici Lige NLB (32 točk), zaostajajo le točko za Ribničani in štiri točke za prvouvrščenimi Celjani.


Z rokometaši SVIŠa so se velenjske ose že pomerile, v domači dvorani so konec januarja slavile z visokih 41:25. Ekipa iz Ivančne Gorice na zadnjih tekmah kaže odlične predstave – Mariboru so odščipnili točko, se v predzadnjem krogu Lige NLB v gosteh odlično zoperstavljali ribniškim rokometašem, na četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije pa so se prav z zmago nad Ribničani prebili na finalni turnir Pokala Slovenije. Velenjčani se zavedajo, da bo sobotno gostovanje v dvorani OŠ Stična (tekma se prične ob 19.00) izredno zahtevno, pred koncem rednega dela prvenstva pa šteje prav vsaka točka.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Pred nami je težko gostovanje, na katerega se bomo dobro pripravili. Zavedamo se, da moramo na igrišču prikazati, da nismo favorit zgolj na papirju, kar pa bo nedvomno od nas zahtevalo, da na parketu pustimo svoj maksimum.«


 David Miklavčič, kapetan Gorenja Velenja:

»Pred nami je se zadnja tekma rednega dela pri nasprotniku, ki je na zadnjih tekmah vsem ekipam povzročal veliko težav. Že samo to, da so izločili Ribnico v pokalnem tekmovanju pomeni, da trenutno igrajo odlično. Za nas to gostovanje predstavlja še eno težko tekmo, ki pa jo bomo morali odigrati zelo zbrano in potrpežljivo. Dobro se bomo pripravili in z 100% zavzetostjo odigrali še zadnjo tekmo rednega dela.«


22. krog Lige NLB, 16. marec, 19.00 (Ivančna Gorica):

SVIŠ IVANČNA GORICA : GORENJE VELENJE

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me