Show menu

Velenjčani do uvrstitve na finalni turnir Pokala Slovenije

12. 3. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so v torek odigrali tekmo četrtine finala Pokala Slovenije. V domači Rdeči dvorani so bili Velenjčani s 30:26 boljši od Koprčanov in si s tem priigrali vozovnico za finalni turnir najboljše četverice.


 Domači so tekmo začeli dobro, obramba je bila čvrsta in agresivna, a so imeli v začetnih minutah nekoliko težav v napadu. Prvi zadetek na tekmi so dosegli gostje, za vodstvo velenjskih rokometašev z 2:1 pa je v 6. minuti poskrbel Aleks Kavčič. Nato so domači rokometaši odigrali v napadu nekoliko bolj strpno in si ustvarjali lepe priložnosti. Prvič na tekmi so Velenjčani s +2 povedli v 16. minuti, ko je Domen Tajnik zadel z linije sedmih metrov. Pet minut kasneje je Andraž Kete poskrbel še za višjo prednost, rezultat v velenjski dvorani je kazal 13:9. Na polčas sta se ekipi odpravili pri rezultatu 15:12.


Ob začetku drugega dela je prišlo do menjave v vratih Gorenja Velenja. Emirja Taletovića je med vratnicama zamenjal Miljan Vujović. V uvodnih minutah drugega polčasa domač napad ni deloval tako dobro, kot v prvem delu, kar je gostom omogočalo, da so držali stik z Velenjčani. V 42. minuti so se Koprčani približali na le zadetek zaostanka (19:18). Nato pa se je dobri obrambi velenjskih os pridružila tudi boljša igra v napadu in po zadetku Matica Verdinka so domači v 45. minuti ponovno vodili s +3 (22:19).  Čeprav so gostje kazali močan odpor, so črno-rumeni tekmo mirno pripeljali do konca in v domači dvorani slavili s 30:26.


Preostali četrtfinalni dvoboji so na sporedu v sredo, 13. marca.


Vid Levc, rokometaš Gorenja Velenja:

»Koprčani so se izkazali za izjemno težkega nasprotnika. To smo pričakovali že pred to pokalno tekmo in zato smo se na njih dobro pripravili. V prvem polčasu so nam dihali za ovratnik, ostajali so blizu s svojo hitro igro. V drugem delu pa smo mi izkoristili vse svoje priložnosti v napadu in zmaga je zasluženo ostala doma.«


1/4 finala Pokala Slovenije, 12. marec, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : KOPER 2013 (15:12) 30:26

GORENJE VELENJE: Taletović, Vujović, Logar, Mazej, Haseljić 2, Tajnik 5, Špelić 2, Matanović 3, Levc, Starc, Miklavčič, Banfro, Verdinek 10, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5, Kete 1.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me