Show menu

OSICE: Pet tekem in pet zmag velenjskih osice

11. 3. 2019

Kar pet mlajših selekcij velenjskega kluba je ta vikend odigralo tekme državnega prvenstva. Na petih tekmah so velenjske osice zabeležile prav toliko zmag.

Mlajši dečki A

Uvodna tekma polfinalne skupine D v kategoriji mlajših dečkov A se je v velenjski Rdeči dvorani začela po željah domačih igralcev. Z dobro igro v obrambi in učinkovitim napadom so si osice hitro priigrale prednost dveh zadetkov. Celoten prvi polčas je bil na visokem nivoju in Velenjčani so na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti (12:8). V drugem polčasu so si Velenjčani priigrali že prednost sedmih zadetkov, na koncu pa so slavili s petimi zadetku prednosti (23:18). Pri osicah sta blestela Nik Borovnik in Vanja Dragič.


Trener: Jaka Hrast

MLAJŠI DEČKI A, 10. marec, 14.30 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : RD RIKO RIBNICA  23:18 (12:8)

Kopušar, Podvratnik; Sebanc, Guček, Štruc, Plešnik 2, Novak 1, Dragič 6, Kalan 1, Pajk, Laznik, Prapotnik 4, Zadravec, Ajšič, Borovnik 9, Pečečnik.

Starejši dečki B

Tekma v Novem mestu se je odvijala po pričakovanjih. Velenjska ekipa se je zavedela, da bo gostujoča tekma težka, saj je MRK Krka doma zelo neugoden nasprotnik. V prvem polčasu sta obe ekipi igrali zelo borbeno in spremljati je bilo moč hiter rokomet. V prvem delu je na igrišču potekala igra "gol za gol". V drugem polčasu so Velenjčani zaigrali bolj agresivno v obrambi, uspešno pridobili nekaj žog in si priigrali nekaj zadetkov prednosti. Tekmo so črno-rumeni mirno pripeljali do konca in zasluženo slavili uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. Čestitke fantom za disciplinirano igro in borbenost, ki so jo prikazali.


Trener: Benjamin Zbičajnik

STAREJŠI DEČKI B, 10. marec, 13.30 (Novo mesto):

MRK KRKA : RK GORENJE VELENJE 24:27 (12:14)

Pratnekar, Šket, A. Krobot, T. Krobot, Podhovnik 1, Sulejmanović, M. Mlivić 9, Aristovnik 6, Goršek, Cafuta 5, Kuntarič, L.Drobež 4, Obreza, Gril 2, Muhič.

Starejši dečki A

Ekipa starejših dečkov A je v gosteh odigrala zelo dobro tekmo proti borbeni Metliki. Domača ekipa je vztrajno premagovala velenjsko obrambo, a se je s svojimi obrambami v vratih Gorenja Velenja izkazal Nace Lešnjak Notersberg. V ekipi Velenjčanov krilni igralci niso imeli svojega dne, so pa zato bili zelo razpoloženi strelci na zunanjih pozicijah, ki so kljub izredno globoki obrambi gostiteljev učinkovito zadevali z razdalje. Tekma, ki je bila vseskozi izenačena se je odločila v zadnjih minutah, ko si je ekipa črno-rumenih priigrala dva zadetka prednosti in z zrelo igro zadržala vodstvo do konca. Gostje so slavili z 29:28. V ekipi sta manjkala oba organizatorja igre zaradi poškodb. Pred kratkim operiran Jakob Cesar in Jaka Juršič. Obema želimo dobro okrevanje. Osvojeni točki sta bili zelo pomembni, saj bosta zaradi tekmovalnega sistema prenešeni tudi v sledečo fazo tekmovanja, v kolikor se bodo Velenjčani vanjo uvrstili (čakajo jih namreč še tri tekme v četrtfinalni skupini).


Trener: Vanja Kralj

STAREJŠI DEČKI A, 10. marec, 13.00 (Metlika):

RK METLIKA : RK GORENJE VELENJE 27:28 (15:15)

Miklavžina, Guček, Blažinčič,, Stropnik, Koželjnik, Nunić, Hribar,  Lešnjak – Notersberg, Antlej 8, Supovec 3, Horvat 5, Puklič 13.

Kadeti

Kadeti Gorenja Velenja so v 5. krogu četrtfinalne skupine D gostovali pri vrstnikih iz Krškega. Osice so srečanje začele zelo odločno, povedle s 4:1 in prvi polčas dobile z rezultatom 8:11. Igra v obrambi je bila zelo solidna, tekočo igro v napadu pa so kazile nepotrebne tehnične napake. Drugi polčas so bolje začeli domačini in izenačili pri 12:12. To je Velenjčane spodbudilo k bolj zbrani igri v napadu in prednost je hitro narasla na varnih šest zadetkov. Na koncu so priložnost dobili tudi ostali igralci in tekmo varno pripeljali do zaslužene zmage 26:17. Po dolgi odsotnosti se je ekipi zopet priključil Tarik Mlivič, ki je pokazal, da je uspešno rehabilitiral težko poškodbo.


Trener: Marko Oštir

KADETI, 9. marec, 11.00 (Krško):

RK KRŠKO : RK GORENJE VELENJE 17:26 (8:11)

Bizjak 1, Koren 4, Kamenicki 1, Naglav, Hojnik, Radšel, Šmigoc, Lah 4, Mrkonjič 1,

Hudovernik 3, Smajlovič 1, Karijaševič 1, Verboten, Stropnik, Ravnikar 7, Mlivič 4.

Mladinci

Tekmo v domači dvorani proti tretjeuvrščeni ekipi državnega prvenstva, ekipi Urbanscape Loke, so domači začeli z visoko mero motivacije. To se je poznalo predvsem pri odločnosti velenjskih igralcev v napadu. V obrambi so črno-rumeni v začetku srečanja imeli sicer nekaj težav, ki pa so jih tekom prvega polčasa odpravili. Posledično so si rokometaši Gorenja Velenja priigrali nekaj zadetkov prednosti in so ob polčasu vodili za tri (14:11). V prvem delu drugega polčasa so domači nivo igre še nekoliko dvignili in prišli do prednosti sedmih zadetkov. Da imajo gostje kakovostno zasedbo, so dokazali v nadaljevanju. Vedno borbeni Škofjeločani so se velenjskim mladincem začeli približevati. A z disciplinirano igro v obrambi in nekaj taktičnimi popravki v napadu, so Velenjčani gostom preprečili, da bi se povsem vrnili v igro. Domači rokometaši so slavili z 30:26 in tako prišli do pomembnih točk v prvenstvu.


Trener: Klemen Luzar

MLADINCI, 10. marec, 16.00 (Rdeča dvorana, Velenje)

RK GORENJE VELENJE : RD URBANSCAPE LOKA

RK Gorenje Velenje: Logar (1 obramba (1x7m)), Husejnović, Vujović (16 obramb (1x7m)), Aubreht, Drobež 7, Grmšek 2, Grobelnik 6 (1x7m), Hudovernik, Komar 1, Lah, Lampret 4 (1x7m), Mazaj, Mlivić, Ravnikar, Starc 4, Šiško 5, Šuntner 1.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me