Show menu

Rokometaši Gorenja Velenja do nove zmage v domačem prvenstvu

6. 3. 2019

Velenjski rokometaši so v sredo odigrali tekmo predzadnjega kroga rednega dela Lige NLB. Na domači tekmi so bili Velenjčani z 31:20 boljši od gostov iz Dola pri Hrastniku.


Zoran Jovičić je tokrat v ekipi pogrešal Darka Stojnića, ki je tekmo tokrat zaradi poškodbe, ki jo je staknil na prejšnji tekmi v Trebnjem, spremljal s tribune. Tekmo so domači rokometaši odlično odprli. Gostje nikakor niso uspeli slediti tempu domačih. V 7. minuti tekme je za 6:1 zadel Matic Verdinek, njegovemu uspešnemu zaključku pa je sledila že prva minuta odmora ekipe Dol TKI Hrastnika. Po prekinitvi gostje niso pokazali boljše igre. Še vedno so neuspešno iskali pot mimo domače obrambe. Po obrambi Emirja Taletovića je za najvišje vodstvo domačih, vodstvo s +6 (9:3), poskrbel Miha Kavčič. Prednost črno-rumenih je slabe deset minut pred koncem prvega dela z zadetkom iz protinapada še povišal Vlado Matanović (12:5). Ob koncu prvega polčasa pa se je v igro domačih prikradlo preveč napak. Zmedenost velenjskih rokometašev je Dolanom omogočila, da so se po 30. minutah igre približali na štiri zadetke zaostanka (15:11).


Tudi v začetnih minutah nadaljevanja rokometaši iz Šaleške doline niso delovali najbolje. Gostje so se v 33. minut srečanja približali na tri zadetke zaostanka (16:13). Bližje pa jim Velenjčani niso dovolili. Dvignili so nivo svoje igre v obrambi in iz minute v minuto le še višali svojo prednosti. V vratih črno-rumenih se je v drugem delu izkazal Miljan Vujović, ki je zbral nekaj lepih obramb. V 45. minuti srečanja je Ibrahim Haseljić s svojim prvim zadetkom poskrbel, da so rokometaši Gorenja Velenja vodili že s +8 (23:15). Gostje so se trudili, a na koncu so morali premoč priznati Velenjčanom. Zadetek za zmago z 31:20 je v zadnji minuti srečanja Tadej Mazej, ki je bil s šestimi zadetku tudi najboljši strelec tekme.


Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»Dobro smo se pripravili na današnjo tekmo. Sicer se je v našo igro prikradlo kar nekaj napak, sploh ob koncu prvega dela. A smo nato v drugem polčasu odpravili napake, zaigrali malce boljše tudi v obrambi in na koncu zasluženo slavili.«


21. krog Lige NLB, 6. marec, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : DOL TKI HRASTNIK 31:20 (15:11)

GORENJE VELENJE: Taletović 6 obramb, Vujović 6 obramb, Logar 1 obramba, Mazej 6, Haseljić 3, Tajnik 2, Špelić, Matanović 5, Levc 1, Starc, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 2, M. Kavčič 5, A. Kavčič 4, Kete 2.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me