Show menu

V peklenskem vzdušju trebanjske dvorane Velenjčani do novih dveh točk

2. 3. 2019

Velenjske ose so v soboto gostovale v Trebnjem. V polni trebanjski dvorani so Velenjčani osvojili novi dve točki, zmagali so z 22:20.


Tekmo so bolje odprli gostje. S tremi zaporednimi zadetki je Velenjčane do vodstva s 3:1 v 6. minuti srečanja popeljal Matic Verdinek. Rokometašem Trima je veliko preglavic povzročala čvrsta in gibljiva obramba velenjskih rokometašev, v napadu domačim nikakor ni steklo. David Miklavčič je po slabi polovici igralnega časa v prvem delu zadel za 5:2 in gostje so vodili že s tremi zadetki prednosti. Sredi igre v prvem delu so Velenjčani ostali tudi brez Darka Stojnića, ki je zaradi poškodbe gležnja tekmo do konca opazoval s klopi. Kljub slabši igri domačih v napadu, pa je Trebanjce v stiku z rokometaši iz Šaleške doline držal vratar, ki je branil kar nekaj čistih priložnosti črno-rumenim in ti niso uspeli ustvariti večje razlike. Tudi na strani Velenjčanov se je izkazal vratar Emir Taletović in v prvem polčasu smo v trebanjski dvorani spremljali obračun dveh ekip z izjemno razpoloženima vratarjema. Kljub nekoliko slabšemu napadu so Trebanjci na krilih domačih navijačev zaigrali bolje in se v zadnjih minutah prvega polčasa približali ter izenačili. Za vodstvo Velenjčanov s +1 (9:8) je v zadnjih sekundah igre v prvem delu poskrbel Ibrahim Haseljić.


Prvi so s sredine igrišča v drugem polčasu začeli domači rokometaši, a v vratih Gorenja Velenja se je z deveto obrambo izkazal Taletović in Nikola Špelić je na drugi strani zadel za ponovno vodstvo Velenjčanov s +2 (10:8). Odlična obramba varovancev Zorana Jovičića je povzročala nemalo skrbi rokometašem Trima. Za najvišje vodstvo črno-rumenih (+4) je v 36. minuti srečanja poskrbel Aleks Kavčič, ki je zadel za 13:9. Velenjčani so svojo prednost ohranjali še dobrih deset minut, nato pa se je zbudila domača obramba. Ta je z gibljivo in agresivno igro zaustavljala napade gostov in v Trebnjem smo bili v 50. minuti srečanja priča izenačenju na 17:17. A velenjske ose se niso pustile zmesti. Vlado Matanović je z izjemnim zadetkom iz protinapada tri minute pred koncem srečanja zadel za 21:18 in tekma je bila praktično že odločena. Domačini so tako na koncu morali priznati premoč rokometašem Gorenja Velenja, ki so slavili z 22:20.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Vedeli smo, da je danes pred nami težka tekma. Trebnje ima zelo dobro ekipo in gostovanja v njihovi dvorani so bila vedno zahtevna. Bili smo pripravljeni na pritisk trebanjske dvorane in na njihovo igro, saj iz kroga v krog v letošnjem prvenstvu kažejo zelo dobre predstave. Naša obramba je bila danes odlična, smo pa nedvomno zapravili preveč čistih priložnosti. Kljub temu smo na koncu slavili, fantom pa bi rad čestital za borbo. Zdaj gremo naprej, v domači dvorani nas prihodnji teden čaka tekma z Dolani.«


20. krog Lige NLB, 2. marec, 18.30 (Trebnje):

TRIMO TREBNJE : GORENJE VELENJE 20:22 (8:9)

GORENJE VELENJE: Taletović 14 obramb, Vujović, Logar, Mazej 1, Haseljić 2, Tajnik 1, Špelić 2, Matanović 4, Levc, Stojnić 1, Miklavčič 2, Banfro, Verdinek 5, M. Kavčič 1, A. Kavčič 3, Kete.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me