Show menu

Velenjske ose do nove zmage v domači dvorani

23. 2. 2019

V velenjski Rdeči dvorani so to soboto gostovali rokometaši Urbanscape Loke. Na tekmi 19. kroga Lige NLB so bili rokometaši Gorenja Velenja od gostov boljši z 32:23.


S sredine so začeli gostujoči rokometaši, ki pa prvega napada na tekmi niso izkoristili. Na drugi strani je za 1:0 zadel kapetan domačih, David Miklavčič. Igro Velenjčanov v napadu je krasila strpnost, obramba pa je bila gibljiva. Vse do 10. minute so črno-rumeni vodili za zadetek ali dva, nato pa so po zadetku Matica Verdinka z igralcem manj prvič povedli s +3 (8:5). Prav Verdinek je že v naslednjem napadu dosegel lahek zadetek iz protinapada in prednost domačih rokometašev povišal na +4 (9:5). Nato se je v igro varovancev Zorana Jovičića prikradlo preveč napak, kar je rokometašem Urbanscape Loke omogočilo, da se približajo. V vratih gostov se je izkazal tudi vratar in škofjeloški rokometaši so v 21. minuti zadeli za 12:11 ter se približali na zadetek zaostanka. A je na drugi strani v vratih domačih kar nekaj odličnih obramb v prvem delu zbral tudi Emir Taletović. Prav po obrambi domačega vratarja je na drugi strani v napadu za ponovno vodstvo velenjski os s +3 poskrbel Aleks Kavčič (14:11). S prav takšno razliko sta se ekipi tudi odpravili v slačilnici, bilo je 17:14.


Drugi del so sicer z zadetkom za 17:15 otvorili rokometaši z Gorenjske, a sledile so minute domačih rokometašev. Miklavčič je s svojim tretjim zadetkom poskrbel za najvišje vodstvo domačih, vodstvo s +5 (20:15). Velenjska obramba je povzročala nemalo preglavic gostom, ki nikakor niso našli poti do gola. Po slabih desetih minutah igre v drugem polčasu je semafor v Rdeči dvorani kazal že 22:15. Škofjeločani so se nato z dvema zaporednima zadetkoma uspeli nekoliko približati, a na manj kot pet zadetkov zaostanka jim črno-rumeni niso pustili. Za ponovno izenačenje najvišjega vodstva rokometašev Gorenja Velenja je v 55. minuti poskrbel Verdinek, Vid Levc pa je minuto kasneje, po sedemnajsti obrambi razpoloženega Taletovića, vodstvo povišal na +8 (30:22). Rezultat tekme v velenjski dvorani je v zadnji minuti srečanja postavil Ibrahim Haseljić. Domači rokometaši so se na koncu veselili zmage u 32:23.


Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja:

»V tekmo smo kot v vsako vstopili pripravljeni, da na igrišču pustimo svoj maksimum. V prvem polčasu so se v našo igro prikradle napake, ki so gostom omogočale, da rezultatsko ostajajo blizu. Med polčasom smo se v garderobi dogovorili, da moramo zaigrati še čvrsteje v obrambi. To smo realizirali in na koncu suvereno zmagali v domači dvorani.«

 

19. krog Lige NLB, 23. februar, 17.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA 32:23 (17:14)

GORENJE VELENJE: Taletović 17 obramb, Vujović, Logar 2 obrambi, Mazej, Haseljić 2, Tajnik 1, Špelić 3, Matanović 1, Levc 2, Stojnić 1, Miklavčič 6, Banfro, Verdinek 7, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5, Kete 2.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me