Show menu

V goste prihajajo Škofjeločani

22. 2. 2019

Pred Velenjčani je druga zaporedna domača tekma. Obračun 19. kroga Lige NLB bo na sporedu v soboto, ko ob 17.00 v velenjski Rdeči dvorani gostujejo Škofjeločani.


Z rokometaši Urbanscape Loke so se velenjski rokometaši letos pomerili že dvakrat, ekipi se dobro poznata. Na prvi tekmi v Škofji Loki so morali domačini priznati premoč črno-rumenim, bilo je 23:30. Drugič sta se ekipi srečali sredi decembra, ko sta odigrali tekmo 1/16 finala Pokala Slovenije. V Velenju so takrat ponovno, z 33:27, slavili varovanci Zorana Jovičića. Velenjski rokometaši bi z zmago utrdili svoj položaj na lestvici, za rokometaše iz Škofje Loke pa šteje le zmaga, saj se borijo za uvrstitev med najboljših šest.


V Rokometnem klubu Gorenje Velenje za sobotno tekmo pripravljajo tudi posebno akcijo. Vsi, ki bodo v dvorano prišli v rumeni majici ali dresu, imajo prost vstop na tekmo.


Tekma v Rdeči dvorani je na sporedu ob 17.00, tekmo pa prenaša tudi Televizija Slovenija (TV SLO 2).


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Ravno tako kot oni poznajo nas, poznamo tudi mi njih, saj smo se letos srečali že dvakrat. Obakrat smo mi tekmo navidezno suvereno dobili. Škofjeločani so nepopustljiva ekipa, zagotovo se bodo borili vseh 60 minut in prav zato moramo tudi mi ostati zbrani skozi celoten obračun. Pričakujem težko tekmo predvsem pa zame tudi čustveno obarvano, saj je to le moj matični klub.«


19. krog Lige NLB, 23. februar, 17.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA

Osa pika