Show menu

Ribničani nemočni v velenjski Rdeči dvorani

17. 2. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so v nedeljo odigrali tekmo 18. kroga Lige NLB. V velenjski Rdeči dvorani so gostovali drugouvrščeni Ribničani, ki so na koncu Velenjčanom morali priznati premoč. Črno-rumeni so slavili z 31:29.


Tekmo so bolje začeli varovanci Zorana Jovičića. Obrambi na obeh straneh sta delovali dobro, v napadu pa gostje niso našli poti mimo domačega vratarja Emirja Taletovića. Po obrambi velenjskega vratarja je Darko Stojnić v 5. minuti srečanja zadel za 3:0. V Rdeči dvorani smo v začetnih minutah spremljali hitro igro. Prednost treh zadetkov so domači rokometaši ohranjali do sredine igralnega časa v prvem delu, ko so Ribničani znižali svoj zaostanek na -1 (7:6). Do izenačenja ni prišlo, svojo prednost so z zadetkom Nikole Špelića Velenjčani ponovno povišali na +3 (11:8). Ob koncu polčasa je nekaj strelov velenjskih os ustavil gostujoči vratar in rokometaši Rika Ribnice so v 24. minuti srečanja izenačili na 12:12. Ekipi sta se na polčas odpravili pri rezultatu 15:14.


Ob začetku drugega polčasa je v vratih Gorenja Velenja Taletovića zamenjal Miljan Vujović, ki je že takoj ob vstopu v igro z obrambo zaustavil napad gostov. V 41. minuti srečanja je s svojim šestim zadetkom za 19:16 poskrbel Matic Verdinek in tako izenačil najvišje vodstvo domačih na tekmi. Gostom nikakor ni stekla igra v napadu, na drugi strani pa so velenjski rokometaši z iznajdljivim napadom in nekoliko počasnejšo igro v napadu svojo prednost višali. Aleks Kavčič je deset minut pred koncem tekme iz hitrega protinapada zadel za najvišje vodstvo domačih, vodstvo s +5 (26:21). Prednost so rokometaši iz Šaleške doline ohranjali vse do 55. minute, nato pa so se Ribničani uspeli približati. V Rdeči dvorani sta se ekipi razšli pri rezultatu 31:29.


Aleks Kavčič in Matic Verdinek sta mrežo gostov zatresla vsak po osemkrat, Vlado Matanović je dodal šest zadetkov.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Ni bilo nobenih skrivnosti. Dobro se poznamo, vemo kakšno igro goji Ribnica. Na njih smo se dobro pripravili. V napadu jim ni steklo, mi smo toliko bolj izkoriščali svoje priložnosti. Zasluženo smo se veselili zmage na domačem terenu.«


18. krog Lige NLB, 17. februar, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA 31:29 (15:14)

GORENJE VELENJE: Taletović 5 obramb, Vujović 3 obrambe, Logar, Mazej 1, Haseljić, Tajnik, Špelić 3, Matanović 6, Levc, Stojnić 1, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 8, M. Kavčič, A. Kavčič 8, Kete 3.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me