Show menu

Velenjske ose doma proti drugouvrščenim Ribničanom

14. 2. 2019

Po sobotnem gostovanju v Mariboru je pred Velenjčani prva od dveh zaporednih domačih tekem. V velenjskih Rdeči dvorani bodo rokometaši Gorenja Velenja odigrali tekmo 18. kroga Lige NLB proti ekipa Rika Ribnice.


Mesec februar je za ekipo črno-rumenih mesec pomembnih in težkih tekem. Po tem, ko so se varovanci Zorana Jovičića ta mesec že pomerili z vodilnimi Celjani in trenutno četrto ekipo prvenstva, ekipo Maribor Branika, sta pred njimi še dve zahtevni tekmi. V domači dvorani bodo to nedeljo gostili ekipo Rika Ribnice, naslednji teden pa prihajajo v Velenje Škofjeločani.


S trenutno drugo ekipo slovenskega prvenstva, ekipo iz Ribnice, so se velenjske ose v letošnji sezoni že pomerile. Po napeti končnici sta si ekipi v ribniški dvorani oktobra razdelili točke. V kolikor želijo Velenjčani ohraniti stik z vrhom lestvice je pomembna vsaka osvojena točka, zato je obračun z Ribnico zanje izredno pomemben. Tekma v Rdeči dvorani bo na sporedu v nedeljo ob 19.00.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Vsaka tekma zase je pomembna, vsak obračun nosi neko težo. Prihajajočo tekmo bi lahko označili kot nek derbi. V prejšnjem krogu smo se pomerili s četrtouvrščenimi Mariborčani, tokrat nas čakajo Ribničani, ki so trenutno na drugem mestu. Na prvi tekmi v Ribnici smo bili dobro pripravljeni na njih. Naredili smo nekaj napak, predvsem zaradi takratne neuigranosti, a smo ena redkih ekip, ki je Ribničanom doma vzela točko. Tekma v nedeljo bo težka a borili se bomo za vsako žogo in dali vse od sebe, da zmaga ostane doma.«


Vlado Matanović, rokometaš Gorenja Velenja:

»Pričakujemo zelo težko tekmo. Zavedamo se, da je Ribnica ena izmed tistih ekip, ki goji dokaj grobo igro in je kar nekaj tekem dobila tudi na račun tega. So izkušena ekipa, dobro delujejo na igrišču, kar dokazujejo tudi rezultati v letošnjem prvenstvu. Mi se bomo na njihovo igro čim bolje pripravili, vemo, na kaj moramo biti pozorni. Hkrati pa bi rad pozval vse navijače, da pridejo v nedeljo v dvorano, saj bo vsakršna podpora s tribune več kot dobrodošla.«


18. krog Lige NLB, 17. februar, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA

Osa pika