Show menu

V mariborskem Taboru do dveh pomembnih točk

9. 2. 2019

Velenjski rokometaši so v soboto gostovali v mariborski dvorani Tabor. Gostje so slavili z 21:20 in na tekmi proti najbližjemu zasledovalcu osvojili pomembni dve točki.


Dobri obrambi na obeh straneh ter razpoložena vratarja so botrovali temu, da smo prvi gol v Taboru videli šele v 5. minuti srečanja, ko so za 1:0 zadeli domači rokometaši. V začetnih minutah so bili boljši mariborski rokometaši, a so se varovanci Zorana Jovičića hitro prebudili. Gibljiva gostujoča obramba je Mariborčanom povzročala preglavice in Matic Verdinek je iz hitrega protinapada v 14. minuti srečanja zadel za prednost s +3 (6:3). V vratih je ponovno blestel Emir Taletović. Ob polovici igralnega časa v prvem delu je z dvema zaporednima obrambama poskrbel, da so domači še enkrat več napad zaključili neuspešno, na drugi strani pa je Miha Kavčič s svojim drugim zadetkom poskrbel za vodstvo velenjskih os s +5 (8:3). Domači so delni izid 7:0 gostujočih rokometašev prekinili slabih deset minut pred koncem prvega dela. Zaigrali so bolj agresivno v obrambi in se približali gostom ter v zadnji sekundi prvega polčasa svoj zaostanek znižali na -2 (9:11).


Odlično je v drugem polčasu začel mariborski vratar. Ta je ubranil dva strela Velenjčanov, na drugi strani pa so njegovi soigralci bolje delovali tudi v napadu. Varovanci Marka Šibile so izenačili in tudi povedli. Obramba črno-rumenih ni več uspešno prekinjala dolgih mariborskih napadov, kot ji je to uspevalo v prvem delu srečanja. V 35. minuti so domači povedli (12:11) in v mariborski dvorani Tabor smo spremljali izenačen obračun. Deset minut pred koncem so rokometaši Maribor Branika vodili z 18:16, nato pa sta Domen Tajnik ter Vlado Matanović s tremi zaporednimi zadetki poskrbela, da so gostje iz Velenja ponovno prišli do vodstva z 19:18. Zadnji napad na tekmi so imeli igralci domače zasedbe, a se je še enkrat več v vratih Gorenja Velenja izkazal Taletović in gostje so se veselili zmage z 21:20.


Miha Kavčič:

»Tekmo smo začeli v nekem krču a smo se kmalu prebudili in z dobro igro Mariborčane ujeli in nato tudi povedli. V drugem je padec v naši igri dovolili domačim, da se nam približajo in povedejo. Ponovno so se v našo igro prikradla nihanja, kar se nam je nekajkrat zgodilo že v prvem delu sezone. Ne smemo si dovoliti, da pride do tega, saj to nasprotniku omogoča, da dosega lahke zadetke in nas ulovi. Vseeno pa smo lahko zadovoljni, saj smo osvojili dve izjemno pomembni točki.«


17. krog Lige NLB, 9. februar, 20.30 (Maribor):

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 20:21 (9:11)

GORENJE VELENJE: Taletović 13 obramb, Vujović, Logar, Mazej, Haseljić, Tajnik 3, Špelić, Matanović 4, Levc, Miklavčič, Banfro, Verdinek 8, M. Kavčič 5, A. Kavčič 1, Kete.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me