Show menu

Velenjčani na zahtevno gostovanje v Maribor

8. 2. 2019

Rokometaš Gorenja Velenja se to soboto odpravljajo na težko gostovanje. V državnem prvenstvu se bodo v gosteh pomerili z najbližjim zasledovalcem, ekipo Maribor Branika.


Velenjčani in Mariborčani so se letos že srečali. V jesenskem delu sezone so mariborski rokometaši v Rdeči dvorani premoč morali priznati domačinom. Črno-rumeni so se zmage veselili z 32:26.  Varovanci Marka Šibile so v jesenskem delu prikazali nekaj zelo dobrih predstav. Trenutno z devetimi zmagami, dvema remijema in petimi porazi zasedajo četrto mesto na lestvici Lige NLB. Z 20 točkami za velenjskimi osami zaostajajo zgolj za dve točki, zato sobotna tekma predstavlja za Velenjčane izjemno zahtevno in pomembno gostovanje.


Prenos tekme si bo možno ogledati tudi na programu SportKlub 1.


Andraž Kete, rokometaš Gorenja Velenja:

»Pred nami je, lahko bi rekel kar peklenski, februar. Čakajo nas tekme z vsemi najbližjimi konkurenti. kar se točk in lestvice tiče. V Mariboru pričakujemo težko tekmo. Ekipa Maribor Branika je dve točki za nami, dihajo nam za ovratnik. Zagotovo bodo poskušali narediti vse, da nas ujamejo, mi pa bomo dali vse od sebe, da jim to preprečimo in dve točki pripeljemo nazaj v Velenje.«


17. krog Lige NLB, 9. februar, 20.30 (Maribor):

MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE

 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me