Show menu

OSICE: Starejši dečki A do odličnega 2. mesta v Virovitici

3. 2. 2019

Starejši dečki A so se minuli vikend mudili na močnem mednarodnem turnirju v Virovitici. Fantje letnika 2004 so na koncu osvojili odlično 2. mesto.


Črno-rumeni so v petek turnir sicer odprli s porazom proti ekipi RK Maksimir Pastela, a so nato na sledečih tekmah pokazali boljšo igro. Premagali so rokometaše RK Borac Banja Luka, sovrstnike iz Avstrije (RK Ferlach) ter ekipo RK Bijelovar. V polfinalu so bile velenjske osice boljše od rokometašev PPD Zagreba in se zasluženo uvrstile v finale. Tam so morale premoč ponovno priznati hrvaškim državnim prvakom RK Maksimir Pastela in so na koncu osvojile 2. mesto.


Zaradi obveznosti s člansko ekipo Gorenja Velenja, ki je ta vikend odigrala prvenstveno tekmo proti Celjanom, v Virovitico s fanti ni odpotoval trener starejših dečkov A, Vanja Kralj. Na turnirju sta jih tako spremljala trener starejših dečkov B, Benjamin Zbičajnik ter tehnični vodja Jani Škerlak, ki sta skupaj z mladimi osicami domov prinesla srebrna odličja.


Benjamin Zbičajnik, trener:

»Za nami je izredno kvaliteten in močen turnir v Virovitici. Fantje letnika 2004 so se zares izkazali. Skozi celoten turnir nas je krasila borbenost in nepopustljivost. V igri so se sicer pojavljala nihanja, a nismo popustili in smo se borili do konca. V finalu nismo prikazali "svoje igre" in žal še drugič na turnirju izgubili proti aktualnim državnim prvakom Hrvaške. Fante čaka še veliko treninga, a si vseeno zaslužijo čestitke za vse, kar so prikazali v preteklih dneh.«

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me