Show menu

Pestro dogajanje ob 60-letnici kluba

3. 2. 2019

V petek ter soboto, 1. in 2. februarja, je Rokometni klub Gorenje Velenje z dvodnevnim programom obeležil 60 let obstoja kluba. Vrhunec pestrega dogajanja v velenjski Rdeči dvorani sta bili tekmi legend ter velenjsko-celjski derbi.


Že dopoldan so rokometaši Gorenja Velenja obiskali prostore Gorenja, kjer so se skozi celotno dopoldne družili z zaposlenimi. Ti so se lahko preizkusili v metu na poseben #simplyfans modul, velenjski rokometaši pa so jim podelil kar nekaj manjših nagrad. Šest najboljših posameznikov je dobilo tudi par vstopnic za sobotno večerno tekmo članov Gorenja Velenja proti rokometašem Celja Pivovarne Laško. Dvodnevni program so v dvorani otvorili najmlajši rokometaši. V petek popoldan so se na turnirju mini rokometa merili najmlajši osnovnošolci. Mladi rokometaši so se odlično zabavi in na parketu pokazali vse, kar so se letos naučili. Medtem so naše starejše osice lahko prisluhnile zanimivemu predavanju, beseda je tekla o psihološki pripravljenosti športnika. Zvečer je tekmo odigrala še najmlajša izmed selekcij iz vrst velenjskega kluba. Mlajši dečki C so se pomerili s sovrstniki iz Slovenj Gradca. Ob odličnem vzdušju in podpori s tribun so mladi rokometaši obeh ekip prikazali borbeno in pošteno igro.


GALERIJA: 60 let RK Gorenje Velenje, 1. dan

Sobotno dogajanje se je pričelo že dopoldan, ko je v dvorani potekalo prvo od dveh predavanj na temo Prehrana športnika. Sledile so ligaške tekme mlajših selekcij Rokometnega kluba Gorenje Velenje. Mlajši dečki B so se na prvi sobotni tekmi pomerili z rokometaši RŠ Sebastjana Soviča. Napeta tekma je na koncu pripadla domačim, ki so slavili z 19:17. Tudi mlajši dečki A so prvenstveno tekmo odigrali proti sovrstnikom iz RŠ Sebastjana Soviča. Črno-rumeni so obračun dobili s šestimi zadetki razlike, bilo je 16:10. Nato je na parket stopila selekcija kadetov. V Rdeči dvorani smo spremljali napeto končnico, na koncu pa so si velenjski rokometaši z ekipo RK Grča Kočevje razdelili točke. Ekipi sta se razšli pri rezultatu 25:25. Zadnjo tekmo mlajših selekcij so odigrali mladinci. Na tekmi 14. kroga so bili boljši Trebanjci, ki so slavili z 30:28.


Trener: Miha Dobnik

MLAJŠI DEČKI B, 2. februar, 11.30 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : RŠ SEBASTJANA SOVIČA 19:17 (13:9)

Radnjak, Arbeiter, Guček 4, O. Ajšić 1, B. Ajšić, Sobota, Laznik 3, Oštis, Supić, Ucovnik, Šerc 2, Špital, Jaklin, Glinšek 9, Repnik


 

Trener: Jaka Hrast

MLAJŠI DEČKI A, 2. februar, 12.30 (Rdeča dvorana, Velenje):

RK GORENJE VELENJE : RŠ SEBASTJANA SOVIČA 16:10

Kopušar, Guček, Štruc, Plešnik, Dragič 5, Kalan 1, Sebanc, Prapotnik 1, Podvratnik, Zadravec 2, Šeliga 2, Borovnik 2, Glinšek, Pečečnik 3.


 

Trener: Marko Oštir

KADETI, 2. februar, 14.00 (Rdeča dvorana, Velenje)

RK GORENJE VELENJE : RK GRČA KOČEVJE 25:25 (15:14)

Bizjak 2, Kamenicki, Cvijetinović, Hudovernik 1, Stropnik, Koren 4, Radšel 1, Šmigoc 3, Lah 4, Mrkonjić 2, Naglav, Einfalt,  Hojnik, Verboten, Smajlović 1, Ravnikar 7.

 

Trener: Klemen Luzar

MLADINCI, 2. februar, 16.00 (Rdeča dvorana, Velenje)

RK GORENJE VELENJE : RK TRIMO TREBNJE 28:30 (11:18)

Grudnik, Logar, Husejnović, Komar 1, Grobelnik 7, Krušnik, Mazaj 5, Ograjenšek, Šuntner, Ravnikar 2, Starc, Grmšek 3, Lah, Drobež 4, Aubreht, Šiško 5, Lampret 1. 

GALERIJA: 60 let RK Gorenje Velenje, 2. dan

Na tekmi mladincev je prvo žogo s sredine igrišča vrgel Ivano Balić. Nekdanji hrvaški reprezentant, dvakratni najboljši rokometaš na svetu, se je v soboto družil tudi z oboževalci. Z legendo, tako hrvaškega kot tudi svetovnega rokometa, so se fotografirali mladi rokometaši in tudi tisti malce starejši, ki so Ivanovo čarovnijo na igrišču spremljali, ko je ta še igral bodisi za Portland San Antonio, Zagreb, Atletico iz Madrida ali nemški Wetzlar. Hrvat se je po druženju z oboževalci nato pridružil ekipi »Zvezde slovenskega rokometa«, ki se je na tekmi legend merila z ekipo »Legende RK Gorenje Velenj«. Na parketu so se merile legende kot so Sebastjan SovičAleš Pajovič, Luka Dobelšek, Dušan Podpečan in mnogo drugih. Rokometaši so se odlično zabavali, videli smo nekaj krasnih akcij in obramb.  Med polčasom so na parketu izvedli tudi 1. krog četrtfinala #simplyfans nagradne igre, ki na tekmah članske ekipe Gorenja Velenja poteka že skozi celotno sezono. Po tekmi je sledil svečani del, razrez torte ob 60-letnici RK Gorenje Velenje. Na sredini igrišča sta se igralcem po tekmi pridružila predsednik RK Gorenje Velenje, Tomaž Korošec, ter podžupan Mestne občine Velenje, Peter Dermol, ki sta ob tem jubileju povedala nekaj besed.

GALERIJA: Tekma legend

Večerno dogajanje pa je pripadlo članom velenjskega kluba. Varovanci Zorana Jovičića so se na tekmi 16. kroga Lige NLB pomerili s Celjani. Na derbiju so bili na koncu močnejši gostje, ki so slavili s 30:26. Med polčasom te tekme so na sredini igrišča žrebali tudi srečnega nagrajenca, ki si bo lahko junija ogledal finalni turnir VELUX EHF Lige prvakov v nemškem Kölnu.


RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško (16. krog Lige NLB)GALERIJA: Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško

Rokometni klub Gorenje Velenje se zahvaljuje vsem, ki ste v teh dveh dneh obiskali dvorano prav tako pa se za podporo in zvestobo zahvaljuje vsem, ki klub spremljate skozi vsa leta njegovega obstoja. Z novimi generacijami črno-rumeni štejejo dalje!


Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me