Show menu

Borba velenjskih os do zadnje minute

2. 2. 2019

V Rdeči dvorani je bil v soboto čas za velenjsko-celjski derbi. Na izjemno napeti in izenačeni tekmi so po boljši igri v drugem delu na koncu s 30:26 slavili Celjani.


Od prvega sodnikovega žvižga je bilo jasno, da bomo v velenjski dvorani spremljali zanimivo tekmo. Čvrsta in gibljiva obramba domačih, ki jo je z izjemnimi obrambami kronal Emir Taletović, je delovala odlično. Do prvega vodstva so velenjske ose prišle v 6. minuti srečanja, ko je za 3:2 zadel Aleks Kavčič. Z iznajdljivim napadom, ki je omogočal Velenjčanom pot mimo gostujoče obrambe, so domači svojo prednost še povišali. Po šesti obrambi Taletovića je Andraž Kete v 15. minuti zadel za vodstvo s +3 (8:5), minuto kasneje je Vlado Matanović zadel za 10:6. Odlični Taletović, ki je v prvem delu zbral kar enajst obramb, je ustavljal strele Celjanov, ki niso kazali svoje prave igre v napadu. Ob koncu prvega dela pa so gostje dobri obrambi dodali tudi boljšo igro v napadu in se z delnim izidom 3:0 približali velenjskim rokometašem. Na odmor sta se ekipi odpravili pri rezultatu 12:12.


Celjski rokometaši so nalet iz konca prvega dela prenesli v drugi polčas. V 3. minuti nadaljevanja so gostje vodili že za 3 (13:16), a domači so držali priključek. S strelom z razdalje je Nikola Špelić v 9. minuti nadaljevanja domače pripeljal zgolj na zadetek zaostanka (16:17). Nekaj napak se je prikradlo v velenjsko obrambo in Celjani so skozi celotnih 30 minut drugega dela tekme držali minimalno prednost. Črno-rumeni so se jim uspeli ponovno približati v 54. minuti srečanja, ko je za znižanje zaostanka na -1 poskrbel Matic Verdinek (23:24), do izenačenja pa nato ni prišlo. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se na koncu veselili zmage s 30:26.


Emir Taletović je na koncu zbral petnajst obramb, Aleks Kavčič je mrežo nasprotnika zatresel šestkrat, Nikola Špelić in Matic Verdinek pa sta dodala vsak po pet zadetkov.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Celjani so fizično izjemno močni. Svojo fizično premoč so danes izkoristili in po mojem mnenju zasluženo slavili.«


Nikola Špelić, rokometaš Gorenja Velenja:

»Danes smo garali v obrambi, zares smo dali vse od sebe. Nikomur ne moremo ničesar očitati, tako v napadu kot v obrambi smo pustili svoj maksimum. Rezultatsko gledano nam skozi celoten drugi polčas ni veliko manjkalo. Kot mladi ekipi nam primanjkuje izkušenj s težkih in izjemno napetih tekem, da bi lahko slavili na koncu takšnega derbija. Mi smo se borili celotnih 60 minut. Danes to ni bilo dovolj za zmago, upam, da naslednjič bo.«


16. krog Lige NLB, 2. februar, 20.15 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 26:30 (12:12)

GORENJE VELENJE: Taletović 15 obramb, Vujović, Logar, Mazej, Haseljić 1, Tajnik, Špelić 5, Matanović 4, Levc, Stojnić 1, Miklavčič, Banfro, Verdinek 5, M. Kavčič 2, A. Kavčič 6, Kete 2.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me