Show menu

Sproščeno druženje z novinarji ob 60-letnici

31. 1. 2019

Rokometni klub Gorenje Velenje je ob praznovanju 60-letnice in pred dvodnevnim dogodkom v velenjski Rdeči dvorani organiziral sproščeno druženje z novinarji.


V četrtek je v prostorih velenjske Rdeče dvorane potekala nekoliko drugačna novinarska konferenca. Rokometni klub Gorenje Velenje je pred dvodnevnim praznovanjem 60-letnice kluba, vrhunec katerega bo sobotna ligaška tekma med Velenjčani in Celjani, organiziral srečanje novinarjev in rokometnih legend ter ključnih klubskih akterji, ki so pustili svojevrsten pečat v 60-letni zgodovini tako velenjskega kluba kot tudi rokometa v Šaleški dolini.


Na odru so s prisotnimi svoje spomine in izkušnje delili Štefan Kac, Franc in Borut Plaskan, Branko Tamše ter Sebastjan Sovič, dogodka pa se je udeležilo tudi nekaj drugih zaslužnih za uspehe velenjskega kluba v njegovi 60-letni zgodovini (Milan Tepej, Rudi Ževart, Zoran Kompan, Marjan Stvarnik). Snovalec današnjega kluba, Štefan Kac, je bil igralec in kasneje tudi trener RK Šoštanj. Skupaj s Francem Plaskanom, dolgoletnim predsednikom, sta se skupaj spominjala začetkov. Borut Plaskan, igralec, ki je 19 let nosil dres Gorenja Velenja in je najboljši strelec vseh časov, Branko Tamše, najtrofejnejši trener RK Gorenje Velenje ter Sebastjan Sovič, dolgoletni kapetan članske ekipe črno-rumenih, so se dotaknili začetkov svojih rokometnih poti in sezon odigranih za klub iz Velenja. Velik pečat na kariere vseh je pustil pokojni Miro Požun, ki se ga vsi radi spomnijo in omenijo, kadar govorijo o najvplivnejših osebnostih velenjskega ter slovenskega rokometa.


Na koncu je vsem zbranim svoja pričakovanja pred sobotnim derbijem s Celjem Pivovarno Laško zaupal tudi trener članske ekipe, Zoran Jovičić. Nekaj besed sta dodala tudi kapetan, David Miklavčič in vratar Emir Taletovič.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me