Show menu

Visoka zmaga velenjskih os na prvi domači tekmi letošnjega leta

29. 1. 2019

Velenjčani so v torek odigrali zaostalo tekmo 11. kroga domače Lige NLB. V velenjski Rdeči dvorani so visoko slavili proti ekipi SVIŠa.


Na tekmi proti SVIŠu so velenjski rokometaši v obrambi začeli nekoliko manj agresivno, kot smo od ekipe črno-rumenih vajeni. Kljub temu pa so ose odlično otvorile tekmo. Emir Taletović je že v 3. minuti tekme zbral prvo od svojih skupno šestnajstih obramb, na drugi strani pa je za 2:0 zadel Vlado Matanović. Rokometaši Gorenja Velenja so iz minute v minuto višali svojo prednost. Matic Verdinek je v sredini igre v prvem polčasu zadel za +5 (9:4), pet minut kasneje je Matanović povišal na 13:5, nato pa je za prednost z desetimi zadetki v 23. minuti poskrbel Ibrahim Haseljić. Rezultat polčasa je postavil Vid Levc (18:10).


Z dobrimi obrambami je v drugem delu nadaljeval Taletović, njegovi soigralci v napadu pa so svojo prednost iz prvega dela v nadaljevanju tekme samo še višali. Za najvišjo prednost (23:11) je po šestih minutah igre v drugem delu poskrbel Andraž Kete, manj kot devet minut kasneje pa je za 30:14 zadel Miha Kavčič. Gostje so bili nemočni, varovanci Zorana Jovičića pa so s strpno igro v napadu predstavljali pretrd oreh za gostujočo ekipo iz Ivančne Gorice. Z dvema zaporednima zadetkoma je prednost še povišal Domen Tajnik, pred zadnjimi desetimi minutami tekme je semafor kazal rezultat 33:17. Velenjčani so tekmo mirno pripeljali do konca in na koncu slavili z 41:25.


Pred rokometaši Gorenja Velenja je sedaj nov težek preizkus, v soboto ob 20.15 jih v domači dvorani derbi s Celjani.


Domen Tajnik, rokometaš Gorenja Velenja:

»Tekma s Svišem je bila za nas pomembna, saj smo imeli možnost, da se še nekoliko bolj uigramo pred tekmo s Celjem. Na njih smo se dobro pripravili in mislim, da smo tekmo mirno in prepričljivo pripeljali do konca. Obramba in napad sta se dobro dopolnjevala in dosegli smo kar nekaj lahkih zadetkov. Ta zmaga je dobra popotnica pred sobotnim derbijem.«


11. krog Lige NLB, 29. januar, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : SVIŠ IVANČNA GORICA 41:25 (18:10)

GORENJE VELENJE: Taletović 16 obramb, Vujović 2 obrambi, Mazej 2, Haseljić 2, Tajnik 3, Špelić 1, Matanović 2, Levc 1, Stojnić 3, Miklavčič 2, Banfro 2, Verdinek 10, M. Kavčič 7, A. Kavčič 2, Kete 4.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me