Show menu

Dvodnevno praznovanje 60. obletnice obstoja RK Gorenje Velenje

28. 1. 2019

V letu 2018 je Rokometni klub Gorenje Velenje praznoval 60-letnico obstoja. Ta jubilej bo velenjski klub obeležil z dvodnevnim dogodkom.


Dogajanje v velenjski Rdeči dvorani v petek 1. in soboto 2. februarja bo pestro. Tekme mlajših selekcij, turnir mini rokometa, zanimiva predavanja, otroški kotiček, obisk legendarnega Ivana Balića, ter posebna nagradna igra za obisk finalnega turnirja EHF Lige Prvakov. Vrhunec dvodnevnega dogajanja se bo pričel ob 18.00, ko bo na sporedu tekma legend, na kateri si bosta nasproti stali ekipi Legend Rokometnega kluba Gorenje Velenje (Sebastjan Sovič, Borut Plaskan, Ivan Vajdl, …) ter Zvezd slovenskega rokometa (Dušan Podpečan, Aleš Pajovič, Slavko Ivezič, …). Tej tekmi bo ob 20.15 sledil vrhunec praznovanja, večni derbi med rokometaši Gorenja Velenja in rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Program dvodnevnega praznovanja

PETEK, 1.februar 2019, Rdeča dvorana Velenje, Hotel Paka

 • 16.00 – 18.30: Turnir mini rokometa.
 • 17.30: Predavanje Psihologija v športu. (Hotel Paka)
 • 19.00 – 20.00: tekma mlajših dečkov C. RK Gorenje Velenje : RK Slovenj Gradec 2011


SOBOTA, 2. februar 2019, Rdeča dvorana Velenje

 • 10.30 – 11.30: Predavanje Prehrana športnika.
 • 11.30: Tekma mlajših dečkov B - RK Gorenje Velenje : Rokometna šola Sebastjana Soviča
 • 12.30: Tekma mlajših dečkov A - RK Gorenje Velenje : Rokometna šola Sebastjana Soviča
 • 14.00: Tekma kadetov - RK Gorenje Velenje : RK Grča Kočevje
 • 14.00 – 15.00: Predavanje Prehrana športnika.
 • 16.00: Tekma mladincev - RK Gorenje Velenje : RK Trimo Trebnje 
 • 17.00: Fotografiranje z Ivanom Balićem.
 • 17.30: Odprtje otroškega kotička.
 • 18.00: Tekma legend (2 x 15 minut / polčas 10 minut). Med polčasom nagradna igra #simplyfans (met žoge v pralni stroj).
 • 20.15: Tekma Lige NLB - RK Gorenje Velenje : RK Celje Pivovarna Laško. Med polčasom nagradna igra za obisk finalnega turnirja Velux EHF Lige Prvakov.

Vstopnice, ki veljajo za tekmo legend ob 18.00 ter večni derbi ob 20.15, so na voljo na vseh prodajnih mestih sistema mojekarte.si, na naši spletni strani (https://rkgorenje.mojekarte.si/si/celotna-ponudba.html) ter pred tekmo na blagajni Rdeče dvorane.

Predavanje Prehrana športnika - Kaj lahko jé mladi rokometaš?

Predavanje je namenjeno mlajšim selekcijam RK Gorenje Velenje ter njihovih staršem in vsem ostalim, ki jih ta tematika zanima (predavanja so odprta za javnost).


Kaj naj jé mladi rokometaš?

Lahko z neprimerno prehrano ovira ali celo čisto pokvari svoj športni nastop?

Kaj naj je pred treningom? Kaj naj je po treningu?

Katera hranila so pomembna zanj? Katera prehranska dopolnila potrebuje?


 S premišljeno in prilagojeno prehrano lahko posameznik:

 • pride na vsak trening v dobrem počutju za maksimalen izkoristek
 • se po treningu hitro regenerira, nahrani svoje mišice in se pripravi na naslednjega
 • izboljša svojo odpornost, zmanjša možnost vnetij ali prebavnih težav
 • je na tekmi dobro pripravljen in igra zbrano do zadnje minute ter
 • ima dovolj koncentracije, da s šolskimi obveznostmi ni večjih težav.


Predavala bo dipl. dietetičarka Katja Simić. Katja verjame, da zdrav človek lahko vse prehranske potrebe pridobi iz prave hrane in živi brez dragih dopolnil, ter da super živila lahko najdemo tudi v lastnem okolju, ne da so prepotovala pol sveta. Dolgoletna plesalka in uspešna tekmovalka hip hopa je tudi svoje prehransko svetovanje prvotno usmerila v prehrano plesalcev in jim temelje zdravega prehranjevanja pomagala umestiti v naporne urnike treningov in tekmovanj. V 2019 aktivno dela s člansko ekipo RK Velenje Gorenje.


Prisotni bodo spoznali starosti, rasti in razvoju mladega rokometaša primerne obroke:

 • ustrezni obroki pred treningom – 3x zajtrk, 3x malica, 3x kosilo
 • ustrezni obroki po treningu – 3x malica, 3x kosilo, 3x večerja

Predavanje - Miti in resnice o psiholoških lastnosti v športih

Predavanje je namenjeno mlajšim selekcijam RK Gorenje Velenje ter njihovih staršem in vsem ostalim, ki jih ta tematika zanima (predavanja so odprta za javnost).


Skoraj vsakdo že ve kako pomembno je optimalno psihološko stanje posameznika v športu. O tem govorijo športniki, trenerji, starši, mediji. Ali znamo to stanje ustvariti? In kaj to vse sploh pomeni? Velikokrat slišimo govor o glavi, predanosti športu, močni motivaciji, mirnosti, pogumu itd. Vse te lastnosti skupaj sestavljajo mozaik osebnostnih značilnosti. Tokratni dogodek bomo izkoristili za to, da skupaj pogledamo nekatere izmed njih in razbijemo kakšen mit, ki se je o njej razvil ter skupaj ustvarjamo pogled o psihi športniki, takšni kot naj bi zares bila, da bi do tega da je tako uspešen kot je lahko, pomagala vsakemu igralcu posebej.


Pogled v misli in delovanje športnika nam bo nudil športni psiholog Blaž Zagorc, član ekipe Podpora vrhunskim dosežkom. Blaž je bivši rokometaš, ki je ljubezen do športa združil z znanstvenimi spoznanji športne psihologije in zdaj že več let skupaj s sodelavci sodeluje pri pripravi slovenskih športnikov in športnic iz 40 športov.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me