Show menu

Napredovanje v četrtfinale Pokala Slovenije

24. 1. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so v četrtek odigrali tekmo 1/8 finala Pokala Slovenije. V Dolu pri Hrastniku so bili boljši od domačinov s 33:26.


V Dolu ekipe nista sestavljala Luka Logar in Darko Stojnić. Velenjski vratar je s selekcijo mladincev odpotoval na turnir na Češko, Stojnić pa je tokratno tekmo izpustil zaradi lažje poškodbe.


Tekmo 1/8 finala so gostje odprli nekoliko zadržano. Domači so z veliko mero motivacije in čvrsto obrambo velenjskim osam povzročali kar nekaj težav v napadu. V 6. minuti srečanja je za 3:3 zadel Miha Kavčič in vse do polovice prvega polčasa smo spremljali izenačeno tekmo. Po 15. minutah igre so Velenjčani prvič na tekmi povedli za dva (8:6), ko je svoj četrti zadetek dosegel Matic Verdinek. Prednost treh zadetkov (10:7), ki so jo velenjski rokometaši ustvarili slabih deset minut pred koncem prvega dela, so še nekoliko povišali in na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti (17:13).


Prvih nekaj minut nadaljevanja so domači rokometaši še lahko sledili tempu igre, ki ga je narekovala ekipa Zorana Jovičića. Po petih minutah igre v drugem delu so zaostajali za pet zadetkov, nato pa so črno-rumeni svojo prednost le še začeli višati. Za +8 (25:17) je v 45. minuti zadel Filip Banfro, že v naslednjem hitrem protinapadu je Tadej Mazej prednost povišal na +9 (26:19). Nato je igra gostov z igralcem manj Dolanom omogočila, da so se nekoliko približali, a gostje domačim rokometašem niso pustili bližje kot na šest zadetkov zaostanka. Dobre štirih minute pred koncem tekme so Velenjčani po zadetku Nikole Špelića ponovno vodili za devet (32:23) in tekmo mirno pripeljali do konca. Z zmago s 33:26 so se rokometaši Gorenja Velenja uvrstili v nadaljevanje tekmovanja Pokala Slovenije. Žreb parov tekem četrtfinala je na sporedu v četrtek, 31. januarja.


Z enajstimi zadetki je bil pri Velenjčanih najboljši strelec Verdinek, Aleks Kavčič jih je prispeval osem.


Tadej Mazej, rokometaš Gorenja Velenja:

»Tekmo smo odprli nekoliko slabše, kot smo pričakovali. Gostje so bili izredno motivirani in so nam predvsem s svojo čvrsto obrambo onemogočali, da bi si že v prvem delu priigrali večjo razliko. Nato smo v drugem delu nadaljevali z igro v svojem tempu, ki pa mu domači v zadnjem delu tekme niso uspeli slediti in na koncu smo zasluženo zmagali.«


1/8 finala Pokala Slovenije, 29. januar, 18.30 (Dol pri Hrastniku):
DOL TKI HRASTNIK : GORENJE VELENJE 26:33 (13:17)

GORENJE VELENJE: Taletović 6 obramb, Vujović 4 obrambe, Mazej 3, Haseljić, Tajnik 1, Špelić 2, Matanović, Levc, Miklavčič, Banfro 4, Verdinek 11, M. Kavčič 4, A. Kavčič 8, Kete.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me