Show menu

Za napredovanje v Pokalu Slovenije proti rokometašem Dol TKI Hrastnik

23. 1. 2019

Pred rokometaši Velenja je prvi pravi preizkus nadaljevanja sezone. Na tekmi 1/8 finala Pokala Slovenije se bodo v gosteh pomerili z rokometaši Dol TKI Hrastnika.

 

Rokometaši Gorenja Velenja so v januarjem pripravljalnem obdobju odigrali štiri pripravljalne tekme. Slavili so proti rokometašem Slovenj Gradca (32:17), rokometašem avstrijskega Ferlacha (38:24) ter Graza (35:30), na zadnji tekmi pa so v napeti končnici premoč morali priznati madžarski ekipi Csurgoi KK (24:23).


Pred velenjskimi osami je sedaj prva uradna tekma nadaljevanja sezone. V 1/8 finala Pokala Slovenije jim bo nasproti stala ekipa Dol TKI Hrastnik. Z Dolani so se črno-rumeni v letošnji tekmovalni sezoni že pomerili. V 10. krogu Lige NLB so Velenjčani na gostovanju visoko slavili, bilo je 33:25. Varovanci Zorana Jovičića so se na prvi tekmi, tekmi 1/16 finala Pokala Slovenije, pomerili s Škofjeločani. V domači Rdeči dvorani so bili s 33:27 boljši in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

»Sicer smo začetni tekmi pripravljalnega obdobja odigrali nekoliko slabše, a smo formo iz tekme v tekme stopnjevali. Na zadnji tekmi proti Madžarom smo prikazali nekaj odličnih potez, je pa še nekaj stvari, ki jih moramo popraviti. Sedaj nas čaka prvi pravi preizkus. Pokalne tekme je drugače igrati kot prvenstvene tekme, prav tako pa je Hrastnik na domačem terenu nevaren nasprotnik, ki ga vsekakor ne smemo podcenjevati. Odlična podpora s tribun jim bo dala dodatno moč, mi pa ne smemo popustiti in verjamem, da se lahko z dobro igro uvrstimo v ¼ finale Pokala Slovenije.«


1/8 finala Pokala Slovenije, 24. januar, 18.30 (Dol pri Hrasntiku):

DOL TKI HRASTNIK : GORENJE VELENJE 

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me