Show menu

Na zadnji pripravljalni tekmi Madžari boljši za zadetek

18. 1. 2019

Velenjčani so v petek na domačem igrišču odigrali zadnjo pripravljalno tekmo zaprtega tipa. Nasproti jim je stala madžarska ekipa Csurgoi KK, ki je bila po napeti končnici boljša s 24:23.


Na tekmi v ekipi ni bilo Tadeja Mazeja in Mihe Kavčiča, ki se te dni mudita na reprezentančni akciji mladinske reprezentance.


Tekmo so odločneje pričeli domači rokometaši. Andraž Kete je v 3. minuti srečanja zadel za 2:0, na drugi strani je prvo od svojih sedmih obramb prispeval Miljan Vujović. Napad črno-rumenih je deloval dobro, obramba pa je bila, kot smo od os v letošnji sezoni že vajeni, na visokem nivoju in izredno čvrsta ter gibljiva. Madžari so bili nemoči, rokometaši Gorenja Velenja pa so svojo prednost iz minute v minuto višali. V 12. minuti srečanja je Darko Stojnićzadel za 10:3, ob polovici igre v prvem delu pa je za vodstvo s +9 poskrbel Kete (12:3). Nato so gostje v napadu zaigrali bolje, si priigrali več priložnosti in z delnim izidom 4:0 zmanjšali svoj zaostanek. Ekipi sta se ob polčasu razšli pri rezultatu. 14:10.


Drugi del je s prvo obrambo odprl vratar domačih, Emir Taletović. Varovanci Zorana Jovičića so v začetnih minutah nadaljevanja ohranjali prednost. Madžari so zaigrali še agresivneje v obrambi in začeli nižati svoj zaostanek. V igri domačih, predvsem v napadu, so se začele pojavljati težave in v 50. minuti srečanja so gostje izenačili (20:20). Matic Verdinek je z zadetkom dobre štiri minute pred koncem tekme popeljal domače do vodstva s +2 (23:21) a je nekaj nezbranosti v igri črno-rumenih omogočilo gostom, da so ponovno izenačili in na koncu slavili z 24:23.


Miljan Vujović, rokometaš Gorenja Velenja:

»Odigrali smo zadnjo prijateljsko tekmo v tem pripravljalnem obdobju. V prvem polčasu smo odlično delovali tako v obrambi kot v napadu. Drugi del smo začeli slabše in nasprotnik je to izkoristil in na koncu po napeti končnici tudi slavil. Zdaj nas čez teden dni čaka že prvi preizkus nadaljevanja sezone in mi bomo naredili vse, da se uvrstimo v nadaljevanje tekmovanja Pokala Slovenije.«


Pripravljalna trening tekma, 18. januar, (Velenje):
GORENJE VELENJE : CSURGOI KK 23:24 (14:10)

GORENJE VELENJE: Taletović 1 obramba, Vujović 7 obramb, Logar 1 obramba, Grobelnik, Starc, Haseljić 1, Tajnik, Špelić 2, Matanović 3, Levc, Stojnić 2, Miklavčič 1, Banfro, Verdinek 6, Grmšek, A. Kavčič 4, Kete 4.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me