Show menu

Rokometni klub Gorenje Velenje v sodelovanju s portalom »Dietetik priporoča«

18. 1. 2019

Pravilna prehrana je izjemnega pomena, ko govorimo o rezultatih in zmogljivosti profesionalnih športnikov. Zato se je Rokometni klubu Gorenje Velenje odločil, da rokometašem s strokovnimi vsebinami dietetičarke omogoči, da lastne rezultate in pripravljenost izboljšajo tudi skozi pravilno prehrano.


S predavanjem Prehrana športnika rokometaša želi predavateljica in ustanoviteljica portala »Dietetik priporoča«, Katja Simić, fantom dvigniti zavest o vplivu prehrane na njihov športni nastop in rezultat.Športnik lahko z ustreznim znanjem o prehrani:

  • skrajša regeneracijski čas med posameznimi trenažnimi enotami v dnevu in tednu,
  • se lažje odloča o pravilnih prehranskih izbirah na dan tekme in
  • poskrbi, da ima dobro postavljen imunski sistem, ki bo podprl dolgo tekmovalno sezono.O predavateljici:

Katja Simić

Katja je dolgoletna plesna pedagoginja in diplomirana dietetičarka. Predava o prehrani športnikov, podjetnikov, šolarjev, študentov, nosečnic in starostnikov. Prepriča s sproščenim nastopom, iskrenostjo in direktnostjo. Z enostavno predstavljeno vsebino, popolnoma prilagojeno poslušalcem, se vedno približa še tako raznolikemu občinstvu.


Katja verjame, da zdrav človek lahko vse prehranske potrebe pridobi iz prave hrane in živi brez dragih dopolnil, ter da super živila lahko najdemo tudi v lastnem okolju, ne da so prepotovala pol sveta.


Dolgoletna plesalka in uspešna tekmovalka hip hopa je svoje prehransko svetovanje najprej usmerila v prehrano plesalcev. Njim, trenerjem in staršem je koncept zdravega prehranjevanja pomagala umestiti v naporne urnike treningov in tekmovanj. Iz zabavnih in zanimivih objav #DietetikPriporočasi na družabnih omrežjih je nastala še spletna stran, dve leti kasneje je uspešna podjetnica.


Z bogatimi izkušnjami individualnega svetovanja iz rokava vedno strese kup takoj uporabnih nasvetov in trikov za vsak prehranski problem. Z novim študijskim letom nadaljuje šolanje s podiplomskim študijem prehrane na Biotehniški fakulteti.


Dietetik proporoča.si

Prijavi se na e-novice

Prijavi se