Show menu

Tudi na tretji prijateljski tekmi Velenjčani do zmage

15. 1. 2019

Rokometaši Gorenja Velenja so na tretji prijateljski tekmi pripravljalnega obdobja zabeležili tretjo zmago. V domači dvorani so na trening tekmi zaprtega tipa s 35:30 premagali trenutno tretjeuvrščeno ekipo avstrijske lige, ekipo HSG Graz.


Na začetku tekme sta obe ekipi delovali dobro. Gostje so bili izjemno motivirani in so s čvrsto obrambo povzročali nekaj težav domačim igralcem. Darko Stojnić je s svojim prvim, od skupno osmih zadetkov, poskrbel za prvo vodstvo črno-rumenih (2:1). Velenjčani so tako v obrambi kot v napadu delovali dobro, a je kar nekaj uspešno izvedenih akcij v prvem delu tekme zaustavil gostujoči vratar. Domači nikakor niso uspeli ustvariti večje razlike in v prvem delu smo spremljali izenačen obračun. Z atraktivnim golom je rezultat polčasa 17:15 v zadnji minuti prvega dela postavil Nikola Špelić.


Z dobro igro iz prvega dela so velenjski rokometaši nadaljevali tudi v drugem polčasu. Ko pa so v obrambi zaigrali še nekoliko bolje, pa Avstrijci nikakor niso našli poti do gola. Po zadetku Domna Tajnika za +3 (21:18) po treh minutah igre drugega dela, se je začela prednost le še višati. V 41. minuti so varovanci Zorana Jovičića po zadetku Matica Verdinka vodili za 5 (26:21), svojo prednost pa so v naslednjih minutah le še povišali. Aleks Kavčič je s svojim sedmim zadetkom poskrbel, da je rezultat v Rdeči dvorani v 46. minuti srečanja kazal 30:22. Domači so tekmo mirno pripeljali do konca. Ekipi sta se razšli pri rezultatu 35:30.


Gregor Čudič, trener vratarjev RK Gorenje Velenje:

»Za nami je tretja prijateljska pripravljalna tekma, počasi se bližamo rednemu delu ter nadaljevanju sezone. V primerjavi s prvo tekmo tega pripravljalnega obdobja smo danes prikazali veliko boljšo igro. Ekipa iz Gradca je tretjeuvrščena ekipa avstrijske prve lige, nekoliko kvalitetnejši nasprotnik kot sta bili ekipi Ferlacha in Slovenj Gradca, a smo vseeno nadzorovali igro skozi celotno tekmo. Vsekakor so v naši igri še prisotne napake, ki jih bo potrebno do začetka nadaljevanja sezone odpraviti.«


Pripravljalna trening tekma, 15. januar, (Velenje):
GORENJE VELENJE : HSG GRAZ 35:30 (17:15)

GORENJE VELENJE: Taletović 7 obramb, Vujović 5 obramb, Logar 2 obrambi, Mazej 2, Haseljić 2, Tajnik 4, Špelić 2, Matanović 3, Stojnić 8, Miklavčič 1, Verdinek 3, Grmšek, M. Kavčič 1, A. Kavčič 7, Kete 2.

  

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me