Show menu

V Avstriji do visoke zmage

12. 1. 2019

Velenjčani so v petek odigrali drugo pripravljalno prijateljsko tekmo. Na gostovanju v avstrijskem Ferlachu so bili z 38:24 boljši od domačih rokometašev.


Za ekipo iz Velenja na tej tekmi še niso, zaradi zdravstvenih razlogov, zaigrali Nikola Špelić,Filip Banfro in Emir Taletović.


Tekmo so domači začeli odločno, z gibljivo obrambo in hitro igro v napadu. Večji del prvega dela, vse do 19. minute obračuna smo v Ferlachu spremljali izenačen obračun. Nato pa je pri gostih za +4 (13:9) zadel Vlado Matanović in velenjski rokometaši so svojo prednost do polčasa samo še višali. Po nekoliko slabši obrambi v prvem delu tekme so zaigrali čvrsteje in rokometaši Ferlacha nikakor niso našli poti do gola gostov. V zadnjih desetih minutah prvega dela so domači mrežo za hrbtom vratarja Miljana Vujovića zatresli zgolj trikrat.  S svojim osmim zadetkom je za vodstvo s +10 in rezultat polčasa, 23:13, poskrbel Aleks Kavčič.


Že takoj ob začetku drugega dela so črno-rumeni svojo razliko še povečali. Tadej Mazej je zadel za 24:13. Sledile so nekoliko boljše minute domačih rokometašev, ti so se z delnim izidom 3:0 uspeli nekoliko približati. A Velenjčani se niso pustili zmesti. Dobra obramba jim je omogočala, da so lahko dosegali lahke zadetke iz protinapadov. Prav iz hitrega protinapada je v 48. minuti srečanja poskrbel Ibrahim Haseljić. Tudi napad je deloval odlično, z iznajdljivimi akcijami so ose polnile mrežo domačih in deset minut pred koncem tekme po zadetku Domna Tajnika vodile že z 36:23. Rezultat srečanja, 38:24, je postavil Timotej Grmšek.


Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:

»Danes smo pokazali boljšo predstavo kot na prejšnji tekmi proti Slovenj Gradcu. Čvrsta in gibljiva obramba nam je omogočala, da smo dosegali lahke zadetke in tekmo na koncu zmagali z visoko razliko. Pred nami sta še dve pripravljalni tekmi in verjamem, da bomo iz obeh poskusili potegniti največ in se dobro pripraviti na uraden začetek nadaljevanja sezone.«


Pripravljalna trening tekma, 11. januar, (Ferlach, Avstrija):
SC FERLACH : GORENJE VELENJE 24:38 (13:23)

GORENJE VELENJE: Vujović 5 obramb, Logar 7 obrambe, Mazej 3, Haseljić 4, Tajnik 1, Matanović 4, Levc 2, Stojnić 4, Miklavčič 3, Verdinek 3, Grmšek 1, M. Kavčič 1, A. Kavčič 9, Kete 3.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me