Show menu

Na prijateljski tekmi zmaga proti Slovenjgradčanom

10. 1. 2019

Velenjske ose so v sredo odigrale prijateljsko trening tekmo zaprtega tipa proti ekipi iz sosednjega Slovenj Gradca. Na tekmi, na kateri so velenjski rokometaši nastopili z nekoliko oslabljeno ekipo, so se zmage veselili domači rokometaši (32:27).


Zaradi zdravstvenih težav v ekipi Zorana Jovičića ni bilo Nikole Špelića, Filipa Banfa in Emirja Taletovića. Prav tako je manjkal tudi Matic Verdinek, ki se ekipi po reprezentančni akciji pridruži v naslednjih dneh.


Že v prvi minuti so rokometaši Slovenj Gradca pokazali, da bo pot mimo njihove obrambe vse prej kot lahka. Hitro so se vračali v obrambo in onemogočali hitre protinapade domače ekipe. Vse do 14. minute so gostje držali priključek z domačo ekipo, nato pa je za +3 (7:4) zadel Miha Kavčič. Velenjčani so v drugem delu prvega polčasa z nekoliko boljšo igro v napadu ohranjali razliko in po zadetku Vida Levca je rezultat ob polčasu znašal 14:9.


Z boljšo igro v začetku drugega dela so se gostje iz Slovenj Gradca uspeli približati na -2 (16:14), bližje pa jim velenjske ose niso dovolile. Že dobrih pet minut kasneje so črno-rumeni vodili za pet, zadetek za 21:16 je dosegel Tadej Mazej. Igra do konca tekme ni prinašala večjih presenečenj in prav s takšno razliko sta se ekipi razšli ob koncu tekme. Velenjčani so slavili z 32:27.


Andraž Kete, rokometaš Gorenja Velenja:

»Danes smo odigrali prvo od štirih prijateljskih pripravljalnih tekem. Kot vsi vemo, so te tekme dokaj  specifične, saj ekipa nekaj časa ni bila skupaj in potrebuje nekaj več časa, da se ponovno najde na igrišču. Prisotnih je bilo še veliko napak a mislim, da jih bomo do prve tekme nadaljevanja sezone odpravili in se na prvi preizkus odpravili 100 % pripravljeni.«


Pripravljalna trening tekma, 9. januar, (Velenje):
GORENJE VELENJE : SLOVENJ GRADEC 2011 32:27 (14:9)

GORENJE VELENJE: Vujović 7 obramb, Logar 4 obrambe, Mazej 7, Haseljić 2, Tajnik, Matanović 1, Levc 2, Stojnić 1, Miklavčič 3, Grmšek, M. Kavčič 6, A. Kavčič 7, Kete 3, Mazaj, Lampret.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me