Show menu

Ose do nove zmagi v domači dvorani

12. 12. 2018

Velenjčani so se v sredo na tekmi 1/16 finala Pokala Slovenije doma pomerili s Škofjeločani. Ti so morali velenjskim rokometašem že drugič v tej sezoni priznati premoč. Domačini so bili boljši s 33:27.


Ekipa Gorenja Velenja, v kateri sta zaradi poškodbe manjkala David Miklavčič in Filip Banfro, je tekmo začela v krču, a ta ni trajal dolgo.  Že v 5. minuti srečanja je s svojim drugim zadetkom za prednost s +2 (4:2) iz hitrega protinapada poskrbel Matic Verdinek. Gibljiva in čvrsta obramba je silila goste v napake in nikakor niso našli lahke poti do gola Velenjčanov. V vratih domačih je dobro branil Miljan Vujović, ki je dopolnjeval odlično igro soigralcev v obrambi. Po polovici igre prvega dela so domači po zadetku Domna Tajnika z linije 7m povedli za 6 (10:4). Škofjeločani so se zaigrali nekoliko bolje, se uspeli približati na tri zadetke zaostanka a bližje niso prišli. Na odmor sta se ekipi odpravili pri rezultatu 18:14.


V drugem delu velenjske ose niso popuščale. Po treh zadetkih Aleksa Kavčiča takoj ob začetku drugega polčasa so domači ponovno pobegnili in povedli s + 6 (22:16). Črno-rumeni so nadaljevali z zbrano igro v napadu ter obrambi. Kar nekaj ukradenih žog je velenjskim rokometašem omogočalo, da so dosegali lahke zadetke iz protinapadov. Igralci Urbanscape Loke domačih, ki so po zadetku Tajnika v 51. minuti vodili že za 9 (30:11), nikakor niso uspeli ujeti. Velenjčani so mirno pripeljali tekmo do konca in si z zmago s 33:27 zagotovili napredovanje v 1/8 finala Pokala Slovenije. Tekma naslednjega kroga bo na sporedu v naslednjem tednu, kdo pa bo nasprotnik, pa bo znano po žrebu ta konec tedna.


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Na videz lahka tekma. Začeli smo v krču, a smo se hitro sprostili in povedli. Sicer so se nam gostje vmes nekoliko približali, na polčas smo odšli s 4 zadetki prednosti, kar ni pomenilo veliko. Zmenili smo se, da bomo drugi del odprli kar najboljše. To se je tudi zgodilo in mislim, da smo varno in brez pritiska pripeljali tekmo do konca.«


1/16 finala Pokala Slovenije, 12. december, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : URBANSCAPE LOKA 33:27 (18:14)

GORENJE VELENJE: Taletović, Vujović 11 obramb, Logar 1 obramba, Mazej 2, Haseljić 2, Tajnik 6, Špelić 3, Matanović 2, Levc 1, Stojnić 1, Drobež, Verdinek 4, Grmšek, M. Kavčič 1, A. Kavčič 9, Kete 1.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se