Show menu

Rokometaši Gorenja Velenja do novih dveh točk

9. 12. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so v nedeljo gostovali v Novem mestu. Na predzadnji ligaški tekmi tega koledarskega leta so se pomerili z domačo Krko, od katere so bili boljši z 31:27.


Obe ekipi sta tekmo odprli z izjemno gibljivo in čvrsto obrambo. Prvi zadetek na tekmi je šele v 7. minuti srečanja s črte 7m dosegel Matic Verdinek. Čvrsti obrambi in razpoložena vratarja na obeh straneh sta v začetnih minutah srečanja povzročala nekaj težav obema ekipama v napadu. V novomeški dvorani Marof smo spremljali izenačen obračun. Velenjski rokometaši so si po zadetku Aleksa Kavčiča tri minute pred koncem prvega dela priigrali najvišjo prednost prvega polčasa (13:10). S prav takšno razliko sta se obe ekipi odpravili v slačilnico, po 30. minutah tekme je bilo 13:10 za gostujočo ekipo iz Velenja.


Po petih minutah igre drugega dela so črno-rumeni po zadetku Vlade Matanovića prvič na tekmi povedli s +4 (17:13). Gostje iz Velenja so z gibljivo obrambo in strpnim napadom vse do 41. minute ohranjali prednost treh zadetkov, ko so bolje v napadu zaigrali tudi domači. Ti so zmanjšali svoj zaostanek in petnajst minut pred koncem zaostajali zgolj za zadetek (21:20). Sledil je delni izid 3:0 in varovanci Zorana Jovičića so po zadetku Verdinka ponovno povedli s +4 (24:20). Domači niso našli poti mimo velenjske obrambe, ki jo je na drugi strani dopolnjeval strpen napad. Andraž Kete je v 54. minuti tekme z zadetkom za 28:23 poskrbel za najvišje vodstvo gostujoče ekipe. Končne minute niso prinesle presenečenja in črno-rumeni so v Novem mestu osvojili novi dve točki Lige NLB. Na koncu so slavili z 31:27.


Andraž Kete, rokometaš Gorenja Velenja:

»Danes smo že od prve minute zaigrali, tako kot znamo. Igrali smo borbeno, obramba je bila gibljiva in Krkaši niti enkrat na tekmi niso vodil. Z dobro obrambo in strpnim napadom smo danes prišli do novih dveh zasluženi točk.«


13. krog Lige NLB, 9. december, 19.00 (Novo mesto):
KRKA : GORENJE VELENJE 27:31 (10:13)

GORENJE VELENJE: Taletović 6 obramb, Vujović 1 obramba, Logar, Mazej, Haseljić 1, Tajnik, Špelić 2, Matanović 4, Levc, Stojnić 4, Banfro, Verdinek 8, Grmšek, M. Kavčič 2, A. Kavčič 8, Kete 2.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se