Show menu

Pred domačimi navijači do zmage s +10

30. 11. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so v petek odigrali tekmo 12. kroga domače Lige NLB. V velenjski Rdeči dvorani so prepričljivo, s 32:22, premagali Ormožane.


Velenjčani so tekmo odprli odločno. Že takoj ob začetku tekme je dva strela gostujoče ekipe zaustavil Emir Taletović, na drugi strani pa je iz hitrega protinapada zadel Matic Verdinek. Predvsem hitri protinapadi so bili tisti, ki so Velenjčanom omogočali, da so v prvem delu dosegli kar nekaj lahkih zadetkov. S četrtim zadetkom Verdinka so domači rokometaši prvič na tekmi povedli s +3 (5:2) v 6. minuti srečanja. Najvišjo prednost prvega dela obračuna so varovanci Zorana Jovičića postavili po 16. minutah igre, ko je, ponovno iz hitrega protinapada, tokrat zadel Vlado Matanović. Ormožani so le s težavo našli pot mimo velenjske obrambe, medtem ko so domači skozi celotni prvi polčas igrali zbrano in so v slačilnico odšli s štirimi zadetki prednosti (17:13).


Velenjčani so drugi polčas začeli z zapravljeno priložnostjo a se niso pustili zmesti. Miha Kavčičje v 3. minuti nadaljevanja dosegel svoj prvi izmed štirih zadetkov in postavil novo najvišje vodstvo domačih s +5 (18:13). Gibljiva obramba je, tako kot v prvem delu tekme, domačim omogočala doseganje zadetkov iz hitrih protinapadov. Verdinek je s svojim trinajstim zadetkom v 42. minuti srečanja rokometaše iz Šaleške doline popeljal do vodstva z 22:16. Domače moštvo je nato svojo prednost samo še višalo. Deset minut pred koncem srečanja je za prednost s +7 poskrbel Domen Tajnik, ki jo je nekaj minut kasneje na prednost devetih zadetkov (28:19) povečal Andraž Kete. Gostje nikakor niso uspeli ustavljati razpoloženih domačih igralcev. Za rezultat tekme in hkrati najvišjo prednost velenjskih os (+10) je z zadetkom v predzadnji minuti srečanja poskrbel Filip Banfro (32:22).


Pri domačih se je s trinajstimi obrambami izkazal Taletović, prav toliko zadetkov pa je za zmago prispeval Verdinek. Šest zadetkov je dosegel Matanovič, Miha Kavčič pa je dodal štiri.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Danes smo zasluženo zmagali. Tako v napadu kot v obrambi smo nadigrali tekmeca in dosegli novo zmago v domači dvorani. Sedaj gremo naprej, v torek v goste prihajajo rokometaši Dobove in znova bomo naredili vse, da zmaga ostane doma.«


Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja:

»Menim, da smo tekmo tako v napadu kot v obrambi začeli odlično. Dosegli smo veliko lahkih zadetkov, veliko jih je bilo predvsem iz protinapada. V obrambi smo prav vsi dali vse od sebe, od prve do zadnje minute tekme. Danes smo zares dihali kot eno, kar se je na koncu tudi poznalo pri končnem rezultatu. Sedaj gremo novim zmagam naproti, že v torek nas čaka doma Dobova.«
12. krog Lige NLB, 30. november, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : JERUZALEM ORMOŽ 32:22 (17:13)

GORENJE VELENJE: Taletović 13 obramb, Vujović 1 obramba, Logar, Mazej, Haseljić, Tajnik 2, Špelić 1, Matanović 6, Levc, Stojnić, Miklavčič 1, Banfro 2, Verdinek 13, M. Kavčič 4, A. Kavčič 2, Kete 1.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se