Show menu

V Rdečo dvorano prihajajo Ormožani

29. 11. 2018

V nedeljo so rokometaši Gorenja Velenja odigrali zadnjo tekmo kvalifikacij Pokala EHF, na kateri so bili boljši favorizirani Španci. Sedaj je pred velenjskimi osami že nov preizkus na slovenskem rokometnem parketu, v goste ta petek ob 19.00 prihajajo Ormožani.


Varovanci Zorana Jovičića so se z ormoško ekipo letos že pomerili. Na prvi tekmi Lige NLB so Velenjčani v začetku septembra gostovali v Ljutomeru, kjer so bili domači boljši z 22:20. Ekipa Jeruzalema Ormoža trenutno zaseda deveto mesto v državni ligi, s tremi zmagami ter sedmimi porazi. Zadnja tekma, proti ekipi Ribnice, pa se je končala z neodločenim rezultatom. Na lestvici najboljših strelcev te sezone se na tretjem mestu, za Maticem Verdinkom (73 zadetkov) in Ninom Grzentičem (66 zadetkov), nahaja igralec Ormoža. Rok Žuran je v letošnji sezoni na enajstih tekmah dosegel 63 zadetkov.


Tadej Mazej, rokometaš Gorenja Velenja:

»Po porazu in težki tekmi proti Granollersu, ki je bila tudi zadnja stopnička pred skupinskim delom Pokala EHF, se moramo z ekipo čim prej pobrati saj nas že v petek čaka nova težka tekma. Nadaljuje se državno prvenstvo, nasproti nam bo stala vedno neugodna ekipa Ormoža. Vemo, da gre za zelo uigrano ekipo, saj smo se z njimi letos že pomerili. Vsekakor bomo na tekmi dali vse od sebe in verjamem, da bosta dve točki ostali doma.«


12. krog Lige NLB, 30. november, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : JERUZALEM ORMOŽ

Prijavi se na e-novice

Prijavi se