Show menu

Španci v Rdeči dvorani premočan nasprotnik

25. 11. 2018

Velenjčani so v nedeljo odigrali povratni obračun 3. kroga kvalifikacij Pokala EHF. Po zmagi velenjskih os v Španiji so te morale na drugi tekmi priznati premoč Špancem, ki so zmagali s 33:24 in tako napredujejo v skupinski del evropskega tekmovanja.


Že od prvega sodnikovega žvižga je bilo jasno, da je gostujoča ekipa prišla v mesto iz Šaleške doline visoko motivirana. Španci so od prve minute igrali zbrano tako v obrambi kot v napadu, medtem ko so imeli domači nekaj več težav v napadu. Nezbranost je botrovala temu, da realizacija v napadu Velenjčanov ni bila najboljša. Ekipo iz Velenja je v igri držal odlični Emir Taletović, ki je v prvih petih minutah tekme zbral štiri obrambe. Po začetnih slabših minutah v napadu je steklo tudi domačim, ki so po zadetku Matica Verdinka v 15. minuti srečanja povedli s +3 (8:5). Gostje se niso pustili zmesti, dosegli so tri zaporedne zadetke in izenačili (8:8). Z zadetkom je niz gostujoče ekipe prekinil Darko Stojnić, nato pa je španska ekipa stopila na plin in si do polčasa priigrala štiri zadetke prednosti (12:16).


V drugem delu je ta svojo prednost le še višala. V vratih je odlično branil gostujoči vratar, v napadu pa so njegovi soigralci zadevali z vseh pozicij. Velenjskim rokometašem kljub dobri obrambi ni uspelo držati stika z nasprotno ekipo in ta je na koncu, po odlični predstavi vratarja Oliveire de Almedia, v Rdeči dvorani slavila s 33:24.


Pri domačih je deset obramb zbral Emir Taletović, pet zadetkov je dosegel Aleks Kavčič, štiri je dodal Verdinek.


Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja:

»Naša igra danes ni bila na nivoju, nismo igrali tako, kot smo se dogovorili. Nikakor nam ni steklo v napadu, tudi v obrambi smo imeli nekaj težav. Igrali so zelo hitro, česar mi nekako nismo pričakovali od njih. Priigrali so si ogromno priložnosti za protinapade, ki so jih izkoristili, na drugi strani pa mi kar nekaj čistih priložnosti nismo izkoristili. Na koncu nam žal ni uspelo. Današnja igra ni bila na takšni ravni, da bi sploh lahko pomislili na napredovanje v skupinski del in Španci so po tej tekmi zasluženo napredovali. Smo pa veliko naredili že z uvrstitvijo v 3. krog kvalifikacij, kar je za našo letošnjo ekipo zelo dober rezultat. Hkrati bi se rad zahvalili vsem, ki so nas danes prišli podpreti v Rdečo dvorano.«


POKAL EHF, 3. KROG KVALIFIKACIJ

2. tekma, 18. november, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje):

GORENJE VELENJE : FRAIKIN BM. GRANOLLERS

GORENJE VELENJE: Taletović 10 obramb, Vujović 2 obrami, Logar, Mazej, Haseljić 2, Tajnik 3, Špelić 3, Matanović, Levc, Stojnić 2, Miklavčič 3, Banfro, Verdinek 4, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5, Kete.

Prijavi se na e-novice

Prijavi se