Show menu

Velenjski rokometaši do prepričljive zmage v Dolu pri Hrastniku

14. 11. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so v sredo gostovali pri ekipi Dol TKI Hrastnik. Kljub dobremu odporu domače ekipe v prvem delu srečanja, so gostje na koncu suvereno zmagali s 33:25.


Dva zadetka Darka Stojnića takoj ob začetku tekme, ter po eden Vlade Matanoviča in Adraža Keteja iz hitrih protinapadov, so goste popeljali do prednosti 4:0 takoj ob začetku tekme. Čvrsta obramba je Velenjčanom omogočala, da so na drugi strani prihajali do lahkih zadetkov. Po 9. minutah srečanja so si priigrali prednost petih zadetkov (6:1), nato pa je sledil manjši padec v velenjski igri. Domači rokometaši so po minuti odmora zaigrali bolje in se uspeli približati črno-rumenim. Ti so uspeli ostati zbrani in nasprotniku niso dovolili, da bi se približal na manj kot dva gola zaostanka. Na polčas so rokometaši Gorenja Velenja, po izjemni akciji in zadetku Domna Tajnika, odšli s štirimi zadetki prednosti (16:12).


Ob začetku drugega dela so gostje pokazali, da ne bodo popuščali. Z zadetkom Ibrahima Haseljića iz protinapada so že v 1. minuti nadaljevanja povedli s +5 (17:12). Domači nikakor niso našli poti do vrat velenjske ekipe, na drugi strani pa so rokometaši iz Velenja dosegali lahke zadetke iz protinapadov. Matic Verdinek je s svojim enajstim zadetkom ose popeljal do vodstva s +7 v 42. minuti srečanja. Črno-rumeni so ohranjali visok tempo igre, vsako napako domače ekipe so kaznovali z zadetkom in tako je bila prednost, po zadetku Tadeja Mazeja, v 47. minuti že kar dvanajst zadetkov (29:17). Varovanci Zorana Jovičića so tekmo mirno pripeljali do konca. Rezultat tekme (33:25) je s svojim drugim zadetkom v 59. minuti srečanja postavil Filip Banfro.


S dvanajstimi zadetki je bil najboljši strelec pri Velenjčanih Verdinek, Tajnik je dodal štiri, Haseljić in Kavčič Aleks pa po tri.


Filip Banfro, rokometaš Gorenja Velenja:

»Tekmo smo odprli tako kot smo si želeli, že v začetku smo ustvarili razliko štirih zadetkov. Nato smo nekoliko popustili, a smo se hitro zbrali ter uspeli do polčasa ohraniti priigrano prednost.  Ob začetku drugega dela smo stopili na plin in od prve minute nadaljevanja svojo prednost samo še povečevali. V Dol smo se odpravili z enim ciljem, osvojiti novi dve točki, kar nam je na koncu tudi uspelo.«


10. krog Lige NLB, 14. november, 19.00 (Dol pri Hrastniku):
DOL TKI HRASTNIK : GORENJE VELENJE 25:33 (12:16)

GORENJE VELENJE: Taletović 4 obrambe, Vujović 2 obrambi, Logar 2 obrambi, Mazej 2, Haseljić 3, Tajnik 4, Matanović 2, Levc, Stojnić 2, Miklavčič 2, Banfro 2, Verdinek 12, Šiško, M. Kavčič, A. Kavčič 3, Kete 1.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me