Show menu

V zadnjem krogu kvalifikacij proti Špancem

16. 10. 2018

V torek se je na sedežu Evropske rokometne zveze odvijal žreb 3. kroga kvalifikacij Pokala EHF. Velenjčani se bodo v zadnjem krogu kvalifikacij pomerili s špansko ekipo Fraikin BM Granollers.

  

Rokometaši Gorenja Velenja, ki so bili v 1. krogu kvalifikacij boljši od švedskega Alingsasa, v 2. krogu pa so jim premoč morali priznati rokometaši poljske Gwardie Opole, se bodo sedaj v zadnjem krogu kvalifikacij Pokala EHF pomerili s Španci. Ekipa Fraikin BM Granollers je lani v španskem prvenstvu zasedla 3. mesto, za rokometaši Barcelone in Ademar Leóna. Sezona 2018/2019 je že deseta sezona, v kateri klub tekmuje tudi v Pokalu EHF. Lansko leto se je ekipa prebila do četrtfinala, a so morali španski rokometaši na koncu premoč priznati francoskemu Saint-Raphaelu. Sezono poprej so tekmovanje končali v skupinskem delu.


Prvo tekmo bodo varovanci Zorana Jovičića odigrali v gosteh, predzadnji vikend novembra (17. ali 18. november). Teden dni kasneje bodo odigrali povratni obračun v domači Rdeči dvorani.


Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja:

»Kar se tiče samega žreba sem mnenja, da bi zagotovo lahko dobili kakšnega lažjega nasprotnika, seveda po drugi strani tudi veliko težjega. Španci so poznana ekipa v evropskem rokometu. Nekoč so spadali med velikane španskega rokometa, lansko sezono so končali na 3. mestu domače lige. Čakata nas zagotovo dve težki tekmi. Glede na samo stopnjo tekmovanja in dejstva, da je ekipa Granollersa nosilec, so najverjetneje tudi favoriti. Že to, da smo uspeli priti do te ravni tekmovanja, je za nas dober rezultat. Verjamem pa, da se bomo ponovno dobro pripravili na nasprotnika in uspeli ponoviti uspeh prejšnjih dveh krogov ter se uvrstili v skupinski del tekmovanja.«


Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me