Show menu

Velenjski rokometaši v 3. krogu kvalifikacij Pokala EHF

14. 10. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so v nedeljo odigrali povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij Pokala EHF. Na Poljskem so se pomerili z domačo ekipo Gwarida Opole. Kljub porazu s 23:21 Velenjčani zaradi boljše skupne razlike v zadetkih (47:45) napredujejo v 3. krog kvalifikacij Pokala EHF. Kdo jim bo takrat stal nasproti, pa bo znano že ta torek.

 

Obe ekipi sta tekmo začeli nekoliko zadržano. Nikakor nista našli rešitve v napadu, kar kaže tudi nizek rezultat začetnih minut. Velenjčani so prvi zadetek dosegli v 3. minuti srečanja (0:1), drugega je v 6. minuti dosegel Nikola Špelić (2:1). Obramba črno-rumenih ni delovala najbolje, hkrati so se na drugi strani pojavljale napake v napadu. Domačim je uspelo z delnim izidom 4:0 po slabih desetih minutah srečanja povesti za tri zadetke (5:2). Po drugi obrambi Emirja Taletovića so sledile boljše minute Velenjčanov, ki so se po polovici igre v prvem delu z zadetkom Matica Verdnika iz protinapada uspeli približati Poljakom na zadetek zaostanka (6:5). Rokometaši Gorenja Velenja so imeli v prvem delu kar 5 možnosti, da izid izenačijo, a jim zaradi slabe realizacije v napadu to ni uspelo. Obe ekipi se nista znašli v napadu, sta se pa z nekaj odličnimi obrambami izkazala tako domači kot gostujoči vratar. Na polčas so domači odšli s tremi zadetki prednosti (12:9).

 

V drugi polčas so velenjske ose vstopile odločneje. V vratih se je izkazal Taletović, bolje pa so Velenjčani zaigrali tudi v obrambi. Začeli so kazati čvrsto igro v obrambi, ki je značilna za velenjsko ekipo. Tudi v napadu so zaigrali bolj raznovrstno, kar je črno-rumene po delnem izidu 4:0 in zadetku Ibrahima Haseljića, pripeljalo do vodstva s 13:12. Domača ekipa je prvi zadetek v drugem delu dosegla šele v 10. minuti nadaljevanja. Preostanek polčasa je postregel z izenačeno igro v kateri pa so prevladovale predvsem obrambe vratarjev ter napake v napadih obeh ekip. Z zadetkom Domna Tajnika za 20:19 minuto in pol pred koncem tekme so Velenjčani že zapečatili usodo domače ekipe. Tekma se je zaključila z rezultatom 23:21. Najboljši strelec velenjske ekipe je bil s sedmimi zadetki Aleks Kavčič.

 

Velenjčani so kljub napakam in petnajstim obrambam poljskega vratarja uspeli na koncu iztržiti rezultat, ki jih vodi v 3. krog kvalifikacij Pokala EHF. Na koncu je bil poraz s 23:21 vseeno dovolj, da se rokometaši Gorenja Velenja lahko veselijo napredovanja. Kdo bo njihov nasprotnik v 3. krogu kvalifikacij bo znano v torek, ko bodo opravili žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.


Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja:

»Žal smo danes izgubili a vseeno temu napredujemo v naslednji krog tekmovanja. Dobro smo odigrali v obrambi a na drugi strani v napadu zapravili preveč priložnosti za lahke zadetke. Kljub vsemu nam je uspelo in sedaj čakamo na nasprotnika 3. kroga kvalifikacij. A ta tekma sedaj ostaja za nami, fokus je na tekmah, ki prihajajo. Preden se ponovno preizkusimo na evropskih igriščih, je pred nami težko gostovanje v Ribnici, ki bo zelo pomembno za našo ekipo. Mislim, da lahko s kvalitetno in borbeno igro osvojimo dve točki v Ribnici.«


POKAL EHF, 2. KROG KVALIFIKACIJ

2. tekma, 14. oktober, 19.00 (Opole, Poljska):
GWARIDA OPOLE : GORENJE VELENJE 23:21 (12:9)

GORENJE VELENJE: Taletović 10 obramb, Vujović, Logar, Mazej, Haseljić 2, Tajnik 1, Špelić 2, Matanović 1, Stojnić, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdinek 5, Šiško, M. Kavčič 2, A. Kavčič 7.


Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me