Show menu

Velenjčani doma še neporaženi

11. 10. 2018

Rokometaši Gorenja Velenja so v četrtek odigrali tekmo 6. kroga Lige NLB. V domači Rdeči dvorani so s 32:26 ugnali rokometaše Maribor Branika.


Tekme domači niso odprli najbolje. V napadu nikakor niso našli rešitve za mariborsko obrambo, na drugi strani pa igra v obrambi ni bila takšna, kot smo jo vajeni od varovancev Zorana Jovičića. Maribor je povedel z 2:0 nato pa so Velenjčani po zadetku Aleksa Kavčiča izenačili na 4:4. Vratar Mariborčanov domačim ni dopustil, da bi si priigrali večjo prednost. Napake v napadu črno-rumenih in dobra dnevna forma gostujočega vratarja sta botrovali delnemu izidu 3:0 in vodstvu rokometašev Maribora z 9:6 v 17. minuti tekme. Po minuti odmora domačega trenerja se je zbudila velenjska obramba in po 5. minutah igre je bil rezultat v Rdeči dvorani ponovno izenačen (10:10). Z zadetkom s črte sedmih metrov je rezultat polčasa (16:14) postavil Vlado Matanović.


V drugem polčasu gostje niso našli poti mimo čvrste velenjske obrambe. Domači rokometaši so po zadetku Nikole Špelića v 34. minuti tekme prvič povedli za štiri zadetke (20:16). Delnemu izidu 3:0 mariborske ekipe je sledila minuta odmora trenerja črno-rumenih, po kateri pa so ose prikazale odlično igro in z delnim izidom 5:0 v 43. minuti srečanja po golu Matica Verdinka povedle s šestimi zadetki prednosti (25:19). Po imenitni obrambi mladega Luke Logarja, ki je na tekmi ubrani osem strelov nasprotne ekipe, in zadetku Verdinka, so si ose petnajst minut pred koncem priigrale najvišjo prednost na tekmi, prednost sedmih zadetkov (27:20). Kljub manjšemu padcu v igri v zadnjih 10. minutah tekme so Velenjčani uspeli tekmo mirno pripeljati do konca in zmagali z 32:26.


Z osmimi zadetki je bil pri rokometaših Gorenja Velenja najboljši Matic Verdinek, sedem jih je dodal Aleks Kavčič, Ibrahim Haseljić pa jih je prispeval pet.


Pred velenjskimi osami je sedaj povratna tekma 2. kroga kvalifikacij Pokala EHF. S štirimi zadetki prednosti se odpravljajo na Poljsko, kjer se bodo v nedeljo ob 19.00 pomerili z domačo ekipo Gwardia Opole. Prenos te tekme si bo možno ogledati tudi na programu ŠportTV 2.


Luka Logar, vratar Gorenja Velenja:

»Obramba ob začetku tekme ni bila takšna, kot smo je vajeni. Tekmo smo začeli v krču, najverjetneje tudi zato, ker smo se zavedali, kako pomembna je ta tekma. Ob začetku nismo našli rešitve za njihovo obrambo, v vratih je bil razpoložen njihov vratar. V drugem delu se je prebudila obramba in posledično smo bolje odigrali tudi v napadu. Z današnjo zmago bo lažje odpotovati na Poljsko, kjer nas v nedeljo čaka težka tekma.«


6. krog Lige NLB, 11. oktober, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK 32:26 (16:14)

GORENJE VELENJE: Taletović 1 obramba, Vujović 4 obrambe, Logar 8 obramb, Grobelnik, Haseljić 5, Tajnik 3, Špelić 2, Matanović 3, Stojnić, Miklavčič, Banfro 1, Drobež, Verdinek 8, Šiško 1, M. Kavčič 2, A. Kavčič 7.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me