Show menu

Celjani v drugem polčasu do zmage na derbiju

3. 10. 2018

V sredo sta se v 5. krogu Lige NLB v celjskem Zlatorogu srečali ekipi Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja. Slednji so kljub dobri igri v prvem delu na koncu premoč morali priznati domačim rokometašem, ki so zmagali s 27:21.


Na prvem celjsko-velenjskem derbiju trener črno-rumenih, Zoran Jovičić, v svoji ekipi ponovno ni mogel računati na poškodovana Vida Levca in Andraža Keteja.


V tekmo so gostje vstopili dobro in ves čas držali stik s Celjani. Ekipi sta se prvih dvajset minut tekme izmenjavali v vodstvu. Obramba velenjskih os, z dobro predstavo vratarja Emirja Taletovića na čelu, je bila tista, ki celjskim rokometašem ni dovolila, da bi povedli za več kot zadetek. Prvič na tekmi je katerakoli ekipa dosegla prednost višjo od enega zadetka, ko so Celjani v 21. minuti zadeli za 11:9. Velenjčani se niso pustili zmesti in z zadetkoma Domna Tajnika in Davida Miklavčiča ponovno izenačili rezultat. Pred odhodom v slačilnico je bil rezultat +1 v korist domačih rokometašev (13:12).


Dobre igre v napadu in borbenosti v obrambi Velenjčani niso uspelo prenesti v drugi del. Varovanci domačega trenerja, Tomaža Ocvirka, so si z delnim izidom 3:0 ob začetku drugega polčasa priigrali prednost štirih zadetkov (16:12). V drugem delu je svoj odstotek zaustavljenih strelov povečal domači vratar, obramba pa je zaigrala bolj čvrsto. Velenjčani niso našli odgovora na boljšo igro Celja v obrambi in v igro rokometašev Gorenja Velenja so se prikradle napake. V 46. minuti drugega dela so rokometaši iz Šaleške doline zaostajali za pet zadetkov a so se nato po delnem izidu 3:0 in zadetkih treh mladih rokometašev, Tadeja Mazeja, Ibrahima Haseljića in Domna Tajnika, ponovno uspeli približati Celjanom (21:19). To pa ni bilo dovolj za končni priključek in v zadnjih minutah obračuna so morali Velenjčani priznati premoč domačim rokometašem, ki so zmagali s 27:21.


Najbolj učinkovita na strani Gorenja Velenja sta bila Aleks Kavčič, s petimi zadetki, ter kapetan David Miklavčič, ki je zadek štirikrat. Rokometaše velenjskega kluba sedaj čaka nov obračun na evropski rokometni sceni. V velenjsko Rdečo dvorano to nedeljo prihaja poljska ekipa Gwarida Opole s katero se bodo črno-rumeni pomerili v sklopu kvalifikacij Pokala EHF.


Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Na današnji težki tekmi proti Celju smo vsi dali vse od sebe. Mislim, da bi lahko z malo več zbranosti v napadu dosegli še kakšen zadetek več. Ne glede na izid mi že zremo proti naslednji tekmi. V domači dvorani nas v nedeljo čaka pomemben obračun s poljsko ekipo Gwarida Opole.«


David Miklavčič, rokometaš Gorenja Velenja:

»Igro smo v prvem polčasu držali na nekem kvalitetnem nivoju, ves čas smo bili v stiku s Celjani. V prvem delu smo igrali, tako kot smo si pred tekmo zamislili. V drugem polčasu je začelo primanjkovati zbranosti v napadu. Celjski rokometaši so si ob začetku drugega dela priigrali prednost in so tekmo varno pripeljali do konca. Izpustili smo dobro priložnost. Mogoče ne ravno za zmago, vseeno pa sem mnenja, da bi lahko bil rezultat veliko bolj tesen, če bi našo igro iz prvega dela uspeli prenesti v drugi polčas.«


5. krog Lige NLB, 3. oktober, 20.15 (dvorana Zlatorog, Celje):
CELJE PIVOVARNA LAŠKO : GORENJE VELENJE 27:21 (13:12)

GORENJE VELENJE: Taletović 10 obramb, Vujović, Logar, Grobelnik, Mazej 1, Haseljić 2, Tajnik 3, Špelić 1, Matanović 1, Stojnić 1, Miklavčič 4, Banfro, Drobež, Verdinek 3, M. Kavčič, A. Kavčič 5.

Osa pika

Prijavi se na e-novice

Prijavi me